προλακτινη | σκωληκοειδίτιδα | www.οστεομυελιτιδα | ορθοσκοπηση προετοιμασια | εκκολπωματα | ιμαμ θερμιδες

Εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς χωρίς νάρκωσηΣε μία προσπάθεια να αποδείξουν την ασφάλεια και τα πλεονεκτήματα μιας χειρουργικής επέμβασης χωρίς γενική αναισθησία, γιατροί από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ (UPMC), θα πραγματοποιήσουν επεμβάσεις αορτοστεφανιαίας παράκαμψης (bypass), χρησιμοποιώντας το ίδιο είδος επισκληριδίου αναισθησίας που χρησιμοποιείται στις γυναίκες κατά τον τοκετό. Είκοσι ασθενείς αναμένεται να συμμετάσχουν στη μελέτη. Η επισκληρίδιος αναισθησία προκαλεί αναλγησία η οποία εμποδίζει τον ασθενή να νιώθει την επέμβαση, ενώ άλλα φάρμακα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της τυχόν δυσφορίας ή του άγχους.

Σύμφωνα με τον John P. Williams, διευθυντή του Αναισθησιολογικού τμήματος, ο συνδυασμός αυτών των φαρμάκων, επιτρέπει στους ασθενείς να διατηρούν μόνο μια επιπόλαια ανάμνηση της όλης διαδικασίας. Αν για κάποιο λόγο οι θεράποντες γιατροί κρίνουν ότι είναι απαραίτητη η χορήγηση γενικής αναισθησίας, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει άμεσα, κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Η χειρουργική επέμβαση, η οποία ονομάζεται MIDCAB (minimally invasive direct coronary artery bypass - άμεση αορτοστεφανιαία παράκαμψη με ελάχιστη παρέμβαση), απαιτεί μικρότερη χειρουργική τομή, έχει λιγότερες επιπλοκές με αποτέλεσμα μικρότερο χρόνο νοσηλείας από τις συνηθισμένες εγχειρήσεις.

Ειδικότερα, στην άμεση αορτοστεφανιαία παράκαμψη με ελάχιστη παρέμβαση, η τομή είναι περίπου 10 εκατοστά, το στέρνο παραμένει ανέπαφο, η απώλεια αίματος είναι μικρότερη, η καρδιά εξακολουθεί να λειτουργεί, οι ασθενείς παραμένουν λιγότερο χρόνο στον αναπνευστήρα ενώ παραμένουν στη Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας για 6 μόνο ώρες και στο Νοσοκομείο για 2 - 3 ημέρες. Συνήθως επιστρέφουν στην εργασία τους μία εβδομάδα μετά την επέμβαση.

Η παραπάνω χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε ξύπνιο ασθενή, για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό MIDCAB και επισκληριδίου αναισθησίας. Πολύ σύντομα μετά την επέμβαση ο ασθενής ήταν ξύπνιος μιλώντας με τους συγγενείς του, χωρίς να πονάει και να έχει ναυτία ή εμέτους. Οι ασθενείς που παίρνουν μέρος στη μελέτη, πρέπει να βρίσκονται σε καλή γενική κατάσταση, αλλά αναμφίβολα, η επέμβαση μπορεί να ωφελήσει ασθενείς με πνευμονικές παθήσεις, οι οποίες καθιστούν απαγορευτική τη χορήγηση γενικής αναισθησίας. Οι ασθενείς, πρέπει, επίσης, να είναι ψυχολογικά προετοιμασμένοι.

Ο Williams και οι συνεργάτες του ευελπιστούν ότι η νέα προσέγγιση στην αναισθησία, θα είναι πολύ πιο εύκολα ανεκτή από τους ασθενείς, κάνοντάς τους να νιώθουν περισσότερο άνετα, ενώ μακροπρόθεσμα θα τους προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα του bypass. Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 12 - 18 μήνες και τα αποτελέσματα της θα ανακοινωθούν αμέσως μετά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.