σπινθηρογραφημμα | αλατονερο για πρηξιμο απο εμβολιο | αποφαση για διαιτολογο | αντιβιωση για αναπνευστικο

Φάρμακα: Κόβουν την πίστωση στα νοσοκομεία - Αυξήσεις στις τιμές ζητούν οι βιομηχανίες.Από την 1η Οκτωβρίου σταματά ο εφοδιασμός των νοσοκομείων με φάρμακα, αν τα τελευταία δεν πληρώσουν τις παλαιότερες οφειλές τους στις φαρμακοβιομηχανίες, που φτάνουν τα 120 δισεκατομμύρια. Ταυτόχρονα ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) ζητά την ανακοστολόγηση των φαρμάκων με αφορμή την αύξηση του δολαρίου, ενώ διαμαρτύρεται και για την μη εξαίρεση του από την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 3%.

Τα χρέη των νοσοκομείων προς τις φαρμακοβιομηχανίες αποτελούν ένα χρόνιο πρόβλημα, προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στην αλυσιδα προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη διακίνηση των φαρμάκων στην Ελλάδα. Η ανακοίνωση του ΣΦΕΕ αναφέρει ρητά ότι οι φαρμακοβιομηχανίες θα απαιτούν την εξόφληση τους το αργότερο 3 μήνες μετά την παραλαβή του τιμολογίου από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Αν δεν εξοφληθεί η παραγγελία τότε κάθε προμήθεια προς το συγκεκριμένο νοσοκομείο θα διακόπτεται.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.