παρακεντηση καρδιας | limoksi | προεκλαμψια ορισμος | τι ειναι η πυελος | τελικο ειλεο | βαρηκοΐα

Οκτάδυμα για πρώτη φοράΜια 30χρονη Ιταλίδα, αναμένεται να φέρει στον κόσμο οκτάδυμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Τα τέσσερα αγόρια και τέσσερα κορίτσια, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς είναι καλά στην υγεία τους. Η Marriella Magiara, βρίσκεται ήδη στην 24η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της και πρόκειται να υποβληθεί σε καισαρική τομή μόλις συμπληρωθεί η 27η εβδομάδα, ενώ τα νεογνά θα παραμείνουν σε ειδικό τμήμα νοσηλείας, μέχρι να ξεπεραστούν τα προβλήματα που πιθανόν θα εμφανίσουν, συνεχίζει το δημοσίευμα. Αν τελικά επιβιώσουν και τα 8 νεογνά, κάτι τέτοιο θα συμβεί για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβιώσει μόνον επτάδυμα, με πιο γνωστά τα επτάδυμα της Iowa, που έφερε στον κόσμο η Bobbi McCaughey το 1997. Τα τέσσερα από τα επτάδυμα της Iowa εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, κάτι που είναι πολύ πιθανό και στην περίπτωση της 30χρονης Ιταλίδας, αφού τόσο πρόωρα νεογνά συχνά εμφανίζουν νευρολογικά ή άλλα προβλήματα, ενώ κάτι που είναι ακόμη πιο πιθανό σε πολύδυμες κυήσεις. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους έχουν προκληθεί σοβαρές αντιδράσεις από τον ιατρικό κόσμο της γειτονικής μας χώρας, αφού η αφαίρεση των επιπλέον γονιμοποιμένων ωαρίων έπρεπε να είχε γίνει στις αρχές της εγκυμοσύνης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί 7 περιπτώσεις γυναικών που έχουν κυοφορήσει οκτάδυμα, μία από τις οποίες είναι Ελληνίδα, ωστόσο ποτέ δεν έχουν καταφέρει να επιζήσουν όλα. Στην περίπτωση της Νιγηριανής Nkem Chukwa το 1998 στις ΗΠΑ, επέζησαν τα επτά από τα οκτώ νεογνα, ενώ στην περίπτωση της Maddy Allwood το 1996 στη Μεγάλη Βρετανία, επέζησε μόνο το ένα. Τέλος, είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι διεθνώς έχουν περιγραφεί 5 περιπτώσεις εννεαδύμων κυήσεων καθώς και μία δεκάδυμος κύηση στη Βραζιλία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.