Οκτάδυμα για πρώτη φορά

Οκτάδυμα για πρώτη φοράΜια 30χρονη Ιταλίδα, αναμένεται να φέρει στον κόσμο οκτάδυμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Τα τέσσερα αγόρια και τέσσερα κορίτσια, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς είναι καλά στην υγεία τους. Η Marriella Magiara, βρίσκεται ήδη στην 24η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της και πρόκειται να υποβληθεί σε καισαρική τομή μόλις συμπληρωθεί η 27η εβδομάδα, ενώ τα νεογνά θα παραμείνουν σε ειδικό τμήμα νοσηλείας, μέχρι να ξεπεραστούν τα προβλήματα που πιθανόν θα εμφανίσουν, συνεχίζει το δημοσίευμα. Αν τελικά επιβιώσουν και τα 8 νεογνά, κάτι τέτοιο θα συμβεί για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά.

Οκτάδυμα για πρώτη φοράΜέχρι σήμερα έχουν επιβιώσει μόνον επτάδυμα, με πιο γνωστά τα επτάδυμα της Iowa, που έφερε στον κόσμο η Bobbi McCaughey το 1997. Τα τέσσερα από τα επτάδυμα της Iowa εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, κάτι που είναι πολύ πιθανό και στην περίπτωση της 30χρονης Ιταλίδας, αφού τόσο πρόωρα νεογνά συχνά εμφανίζουν νευρολογικά ή άλλα προβλήματα, ενώ κάτι που είναι ακόμη πιο πιθανό σε πολύδυμες κυήσεις. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους έχουν προκληθεί σοβαρές αντιδράσεις από τον ιατρικό κόσμο της γειτονικής μας χώρας, αφού η αφαίρεση των επιπλέον γονιμοποιμένων ωαρίων έπρεπε να είχε γίνει στις αρχές της εγκυμοσύνης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Οκτάδυμα για πρώτη φοράΤα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί 7 περιπτώσεις γυναικών που έχουν κυοφορήσει οκτάδυμα, μία από τις οποίες είναι Ελληνίδα, ωστόσο ποτέ δεν έχουν καταφέρει να επιζήσουν όλα. Στην περίπτωση της Νιγηριανής Nkem Chukwa το 1998 στις ΗΠΑ, επέζησαν τα επτά από τα οκτώ νεογνα, ενώ στην περίπτωση της Maddy Allwood το 1996 στη Μεγάλη Βρετανία, επέζησε μόνο το ένα. Τέλος, είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι διεθνώς έχουν περιγραφεί 5 περιπτώσεις εννεαδύμων κυήσεων καθώς και μία δεκάδυμος κύηση στη Βραζιλία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση