λαδι για αποφυγη ραγαδων στη εγκυμοσυνη | ειλεος παχεος εντερου | ραντεβού ΙΚΑ Νεάπολη | Εξ αιματοςΤΚΕ

Eνα ιταλικό χωριό κρύβει ...το μυστικό της νόσου Alzheimer!Το 1960, στο χωριό Nicastro της Ιταλίας, μελετήθηκε εντατικά μία οικογένεια στην οποία πολλά μέλη της υπέφεραν από τη νόσο Αλζχάιμερ (Alzheimer). Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο ανακάλυψαν μια νέα πρωτείνη, πού τη βάφτισαν νικαστρίνη (nicastrin), προς τιμήν αυτής της πρωτοποριακής έρευνας. Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσίευση τους στο περιοδικό Ναture, η νικαστρίνη συνδέεται με μια άλλη πρωτεΐνη, την προσενιλίνη (presenilin) επηρεάζοντας σημαντικά την εξέλιξη της νόσου Αλζχάιμερ (Alzheimer) τόσο σε γενετικό όσο και σε κλινικό και παθολογοανατομικό επίπεδο.

Αφού πρώτα ταυτοποιήσαν τη νικαστρινη, με τη χρήση της μοριακής βιολογίας, τροποποίησαν κύτταρα ποντικών καί εντόμων, προκείμενου να ελέγξουν την παραγωγή νικαστρίνης. Ανακάλυψαν λοπόν ότι, επηρρεάζοντας την ποσότητα της νικαστρίνης, μπορούν να έχουν περισσότερη ή λιγότερη παθολογική πλάκα (plaque) της νόσου Αλζχάιμερ στον εγκεφαλικό ιστό. Φαίνεται ότι η ίδια πρωτεΐνη, η νικαστρίνη, παίζει ρόλο στη φυσιολογική διαφοροποίηση των εγκεφαλικών, μυικών και άλλων κυττάρων, νωρίς στην εμβρυική ζωή του ανθρώπου.

Το γενετικό παιχνίδι ανάμεσα στα φυσιολογικά και τα παθολογικά μας κύτταρα, δείχνει για άλλη μια φορά, ότι είναι συνεχές, ενώ αυτό που, αρχικά, μας δίνει μια φυσιολογική ζωή, πιθανώς αργότερα να προκαλεί μιά τόσο καταστροφική ασθένεια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.