2004: Φιλικό Ολυμπιακό Χωριό για το περιβάλλον

Τα περιβαλλοντικά θέματα που σχετίζονται με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 γενικότερα και ειδικότερα με το Ολυμπιακό Χωριό, το μεγαλύτερο από τα προγραμματιζόμενα Ολυμπιακά έργα, συζήτησε στη διάρκεια συνάντησης εργασίας η πρόεδρος του “Αθήνα 2004” Γιάννα Αγγελοπούλου με τον διευθυντή του Ελληνικού Τμήματος της Γκρινπίς Στέλιο Ψωμά.

Η κ. Αγγελοπούλου και ο κ.Ψωμάς συμφώνησαν στους κύριους περιβαλλοντικούς στόχους και κατευθύνσεις που εναρμονίζονται με τις δεσμεύσεις της χώρας μας απέναντι στη ΔΟΕ, εμπνέονται από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και βασίζονται στην προηγούμενη εμπειρία διοργάνωσης Ολυμπιακών Αγώνων.

Οπως τόνισε ο κ.Ψωμάς, η πλειοψηφία των προτάσεων της Γκρινπίς σε θέματα ενέργειας έχουν ήδη συμπεριληφθεί στις προδιαγραφές Ολυμπιακής χρήσης για το Ολυμπιακό Χωριό, οι οποίες έχουν συνταχθεί από την Οργανωτική Επιτροπή. Οι προδιαγραφές αυτές, όμως, συμπλήρωσε, δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί στα τελικά κατασκευαστικά σχέδια του Ολυμπιακού Χωριού, κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα.

Η κ. Αγγελοπούλου εξέφρασε τη βούληση της Οργανωτικής Επιτροπής να εργαστεί για την υλοποίηση όλων των κοινών στόχων και δήλωσε ότι όλο το δυναμικό της εταιρίας είναι στη διάθεση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και των υπευθύνων για το σχεδιασμό και την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού, με στόχο την ενσωμάτωση των καλύτερων δυνατών περιβαλλοντικών όρων στο μεγαλύτερο οικιστικό έργο της Ελλάδας, αλλά και ενός από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση