Απιστες γυναίκες με γενετική δικαιολογία

Απιστες γυναίκες με γενετική δικαιολογίαΟι γυναίκες είναι γενετικά προγραμματισμένες να είναι άπιστες. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνουν την πιθανότητα να αποκτήσουν υγιή παιδιά που θα ζήσουν περισσότερο, ενώ, σύμφωνα με τις στατιστικές, ένα στα επτά άτομα, δεν είναι το βιολογικό παιδί του άνδρα που θεωρείται ο πατέρας του. Τα παραπάνω, ανακοινώθηκαν στο έγκυρο περιοδικό Nature, από τον καθηγητή Εξελικτικής Βιολογίας του Παναπιστημίου του Sheffield, Tim Berkhead, ο οποίος έχει εκδώσει ένα βιβλίο με τον τίτλο ‘Promiscuity’, το οποίο μπορεί να αποδοθεί ως ‘Η μεγάλη ετερογενής ανάμιξη’ ή ‘Σεξ χωρίς διακρίσεις’.

Στο βιβλίο του Tim Berkhead, αναφέρονται αρκετά παραδείγματα από το ζωϊκό βασίλειο, όπου υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι τα θηλυκά, δεν αποτελούν απλά παθητικούς αποδέκτες του σπέρματος, αλλά επιλέγουν ενεργά το σπέρμα που θα χρησιμοποιήσουν για τη διαιώνιση του είδους τους. Ειδικότερα, σε είδη όπου τα θηλυκά δεν είναι μονογαμικά, όπως συμβαίνει στους χιμπατζήδες, τα αρσενικά αναγκάζονται να παράγουν περισσότερο σπέρμα, αποκτώντας μεγαλύτερους όρχεις. Το αντίθετο παρατηρείται στους γορίλες, οι οποίοι διαθέτουν πολύ μικρούς όρχεις. Οι άνδρες διαθέτουν όρχεις μεσαίου μεγέθους, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι γυναίκες είναι, μάλλον, άπιστες.

Σίγουρα υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στα ζώα και τους ανθρώπους. Ωστόσο, φαίνεται, ότι η απιστία δεν αποτελεί μόνο προνόμιο των ανδρών, με την οποία ισχυρίζονται ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να τεκνοποιήσουν, αλλά και εξελικτικό πλεονέκτημα των γυναικών, με την οποία αυξάνονται οι πιθανότητες να αποκτήσουν υγιή παιδιά τα οποία θα ζήσουν περισσότερο. Και το χειρότερο από όλα, είναι ότι οι παραπάνω ανακοινώσεις, έγιναν από άνδρες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση