βρογχικο ασθμα ακτινογραφια | ασπρη βλεννη στα κοπρανα | συνδρομο κακοποιημενου ανθρωπου

Οι Ελληνες πληρώνουν για την υγείαΤρίτη στον κόσμο είναι η Ελλάδα, σε ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία σαν ποσοστό στο σύνολο των χρημάτων που δαπανώνται για περίθαλψη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η χώρα μας βρίσκεται ακριβώς πίσω από τις ΗΠΑ και την Κορέα, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ελληνας βάζει γερά το χέρι στην τσέπη όταν αρρωστήσει.

Το σύνολο των δαπανών για την υγεία στην Ελλάδα ανέρχεται στα τρία τρισεκατομμύρια ετησίως, ενώ η συμμετοχή του Δημοσίου παρουσιάζει πτωτική τάση. Συγκεκριμένα το 1990 το Δημόσιο συμμετείχε με 63% στο σύνολο των δαπανών, ενώ το 1998 το ποσοστό έπεσε στο 56,8%. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη ήταν 75,3% ενώ στις ΗΠΑ 44,7%.
Πάντως οι ΗΠΑ κατέχουν την πρώτη θέση στις κατά κεφαλή δαπάνες υγείας που είναι 1,5 εκατομμύριο δραχμές ανά άτομο, ενώ στην Ελλάδα ξοδεύονται περίπου 280.000 δραχμές για κάθε πολίτη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.