αιθουσαιο συνδρομο σκυλο | με ποσους παλμους βαζουν βηματοδοτη | αρρυθμίες της καρδιάς | βρογχικο ασθμα

Μακροζωία στον ορίζονταΟι αντιοξειδωτικές ουσίες είναι κλειδί για την αποφυγή της γήρανσης , ισχυρίζονται με όλο και μεγαλύτερη θέρμη οι επιστήμονες. Πρόσφατα παρατήρησαν οτι η αύξηση των φυσικών αποθεμάτων αυτών των ουσιών στα σκουλήκια παρατείνει την ζωή τους. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη C, A και E, θεωρείται οτι αδρανοποιούν τοξικούς μεταβολίτες που καταστρέφουν τα αγγεία και προκαλούν νεοπλασίες.

Ο Simon Melov και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν δύο συνθετικές ουσίες, για αυξήσουν τα αποθέματα αντιοξειδωτικών ουσίων σε σκουλήκια και παρατήρησαν αύξηση της επιβίωσης τους κατά 44%. Τα αποτελέσματα αυτά που δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Science, είναι το πρώτο που αποδεικνύει, πέραν πάσης αμφιβολίας την αξία των αντιοξειδωτικών ουσιών σε ένα ευκαρυωτικό οργανισμό. Το εάν η ίδια ευνοϊκή δράση των ουσιών, μπορεί να συμβεί και στον άνθρωπο μέλλει να αποδειχθεί. Ο Simon Melov πάντως είναι αισιόδοξος και υποστηρίζει οτι μπορούμε να προσβλέπουμε στην μέρα όπου το γήρας θα θεωρείται μία κατάσταση που μπορεί να θεραπευθεί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.