αν έχεις 60 το δείκτη τρανσαμινασες | νεοπλασια δυσπλασια τι ειναι | ξηροστομία στον υπνο

Μεταλλαγμένα χωρίς σύνορα.Δείγματα καλαμποκιού από παρτίδες εισαγωγής βρίσκονται υπό εξέταση στο Εργαστήριο Γενετικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μια και υπάρχει υπουργική απόφαση από τις 10 Μαρτίου που ζητούσε την υποχρεωτική πραγματοποίηση εργαστηριακών αναλύσεων για τους σπόρους βαμβακιού που εισάγονται στη χώρα μας, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν σημειώθηκαν κρούσματα παράνομης εισαγωγής επιμολυσμένων σπόρων και εκφράζονται φόβοι ότι το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με την εισαγωγή σπόρων καλαμποκιού από την Αμερική.

Οπως δήλωσε στην εφημερίδα Το Εθνος της Κυριακής ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Μιχάλης Λουκάς: "Ο έλεγχος των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών είναι σχεδόν αδύνατος μια και δεν είναι εφικτή η παρεμπόδιση της διασποράς της γύρης ούτε η μεταφορά του εισαγόμενου DNA μέσω φυτικών υπολειμμάτων".

Από το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε τρόφιμα που έχουν ως πρώτη ύλη σόγια, καλαμπόκι ή βαμβάκι, ενώ θα αποσυρθούν, εφόσον βρεθούν, μεταλλαγμένες ντομάτες, πατάτες ή άλλα μεταλλαγμένα προϊόντα, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) κ. Χριστίνα Παπανικολάου.

Ο υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Ηλίας Ευθυμιόπουλος πρότεινε να οριστούν 'ζώνες ελεύθερες από τα γενετικά προϊόντα' στην ΕΕ μια και τα ανοιχτά σύνορα στα οποία ζούμε δεν παρέχουν προστασία.
Ταυτόχρονα όλοι οι έλεγχοι που αφορούν την χώρα μας πρέπει να συγκεντρωθούν σε δύο φορείς για να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ώστε να διαμορφωθούν σταθεροί έλεγχοι τόσο στα σύνορα της χώρας όσο και στο επίπεδο της διάθεσης των προϊόντων στον καταναλωτή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.