ειλεος συμπτωματα | κνησμός σε όλο το σώμα | που βρισκεται το παγκρεας αριστερα η δεξια | κοπωση με θαλιο

Τεχνητές καρδιακές βαλβίδες που μεγαλώνουν μαζί με τους ασθενείς!Αναπτύχθηκε νέα τεχνητή καρδιακή βαλβίδα, η οποία μπορεί να αναπτύσσεται και να μεταβάλλεται ανάλογα με τον ασθενή, ακόμη και αν πρόκειται για παιδιά! Η βαλβίδα έχει κατασκευαστεί από κολλαγόνο χοίρου αλλά ουσιαστικά μετετρέπεται σε τμήμα του ασθενούς καθώς γύρω της αναπτύσσονται δικά του κύτταρα.

Πρόκειται για μία φυσιολογική βαλβίδα από την καρδιά ενός χοίρου, από την οποία, με ειδική επεξεργασία, απομακρύνονται όλοι οι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν απόρριψη ή να μεταφέρουν κάποια νόσο, και η δομή του κολλαγόνου που απομένει, μπορεί να εμφυτευθεί στην καρδιά του ασθενούς. Πειράματα σε πρόβατα έδειξαν ότι κύτταρα του δέκτη της βαλβίδας αναπτύσσονται γύρω από την εμφυτευμένη δομή κολλαγόνου, προκαλώντας το σχηματισμό νέου κολλαγόνου.

Ετσι, η νέα βαλβίδα μετατρέπεται σε βαλβίδα του ασθενούς, ενώ τα κύτταρα του ασθενούς που αναπτύσσονται γύρω της, επιτρέπουν στη βαλβίδα να αντιστέκεται στην καταπόνηση και στα μικρά σκισίματα από την καθημερινή χρήση, προκαλώντας την συνεχή ανακατασκευή της. Οι βαλβίδες παραμένουν επαρκείς, δεν επιτρέπουν διαρροή αίματος και φαίνεται να μεγαλώνουν σε μέγεθος! Να σημειωθεί ότι ανάλογες βαλβίδες λειτουργούν καλά σε έξι ανθρώπους στους οποίους έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί.

Η χρήση χοίρειων βαλβίδων αποτελεί σήμερα συνήθη πρακτική, ωστόσο για διάφορους λόγους είναι απαραίτητη η αντικατάστασή τους, κάτι που απαιτεί μία μεγάλη χειρουργική επέμβαση. Η νέα βαλβίδα φαίνεται ότι πρόκειται να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Οι φόβοι για την μετάδοση νέων λοιμώξεων από τους χοίρους στον άνθρωπο δεν φαίνεται να είναι υπαρκτοί, σύμφωνα με τους ερευνητές, αφού στο κολλαγόνο δεν υπάρχουν κύτταρα που να περιέχουν γονίδια, τα οποία είναι οι φορείς των ιών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.