ΕΣΥ: συναινετικά τα πρώτα μηνύματα

Μετά την έγκριση των 200 μέτρων του νομοσχεδίου που φιλοδοξεί να επιφέρει ριζική μεταρρύθμιση στα πραγματα της Υγείας στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος δεν παραλείπει να τονίσει οτι ‘στο ΕΣΥ θα αλλάξουν όλα’ και οτι δεν τίθεται θέμα πολιτικού κόστους. Οι αλλαγές αυτές αποτελούν αίτημα όλων των Ελλήνων πολιτών τόνισε και έτσι δεν τίθεται θέμα πολιτικού κόστους, αλλά μάλλον πολιτικού οφέλους.

Εν τω μεταξύ, συναινετικά φαίνονται να είναι τα πρώτα μηνύματα από τους αρμόδιους φορείς, παρά τις επιμέρους επισημάνσεις. Οι σπουδαιότερες από αυτές έχουν να κάνουν με την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για την υλοποίηση των αλλαγών και τις ρυθμίσεις των εργασιακών σχέσεων των γιατρών. Ενώ η ΕΙΝΑΠ συνεδριάζει αύριο για να διατυπώσει επίσημη απάντηση, ο πρόεδρός της κ. Στάθης Τσούκαλος σχολιάζει καυστικά πως οι αλλαγές είναι τόσες, ώστε σχηματίζει κανείς την εντύπωση οτι δεν υπήρχε ΕΣΥ στη χώρα μας, ενώ η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας το κατέταξε στη 14η θέση ανάμεσα σε 191 χώρες.

Το θέμα είναι μεγάλο και κρίσιμο. Επίσημες θέσεις, προτάσεις και αντιπροτάσεις αναμένονται σύντομα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση