μολυνση τραχειας | μασχαλιαια αρτηρια | πυρετος απο εμβολιο ιλαρας | κυκλοφορικο συστημα | οξεια περιστεφανιτιδα

Γενετική και πρόληψηΚαθώς ο έλεγχος του ανθρώπινου γονιδιώματος γίνεται όλο και πιό εύκολος τεχνικά , αυτοί που θέλουν να μάθουν για τον μελλοντικό κίνδυνο της υγείας τους θα μπούν σε μεγάλα διλήμματα. Ακόμη και εαν ο ίδιος είναι αποφασισμένος να γνωρίσει τον μελλοντικό του κίνδυνο, είναι μεγάλο ηθικό ερώτημα εάν πρέπει να ενημερώσει και τα άλλα μέλη της οικογένειας του που μοιράζονται σε σημαντικό βαθμό το δικό τους γονιδίωμα.

Εξίσου μεγάλα είναι τα διλήμματα για τους θεράποντες ιατρούς που γίνονται γνώστες μιάς σημαντικής γενετικής πληροφορίας που αφορά και άλλα μέλη της οικογένειας. Ας σημειωθεί εδώ οτι η ύπαρξη ορισμένων κακών γονιδίων δεν σημαίνει οτι οπωσδήποτε κάποιος θα νοσήσει αλλά οτι η πιθανότητα να νοσήσει είναι μεγάλη.

Αυτά τα ερωτηματικά ηθικής φύσεως που προκαλεί η σύγχρονη τεχνολογία είναι δύσκολο να απαντηθούν μονόδρομα. Πρός το παρόν η Εθνική Επιτροπή γενετικής πρόληψης των ΗΠΑ σε πρόσφατη απόφαση της αποτρέπει τους ιατρούς να πληροφορούν μόνον αυτούς που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να πληροφορηθούν τους μελλοντικούς βιολογικούς τους κινδύνους εκτός απο την περιπτωση σοβαρής, άμεσης και εξαιρετικά πιθανής νόσου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.