Ξανθά μαλλιά και Χρωματική αρμονία

Ξανθά μαλλιά και Χρωματική αρμονίαΤο ξανθό χρώμα στα μαλλιά είναι από τα πιο αγαπημένα στις προτιμήσεις των γυναικών. Στην χώρα μας αλλά και τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες, το φυσικό ξανθό χρώμα στα μαλλιά δεν είναι τόσο συνηθισμένο, γι’αυτό και οι γυναίκες που διαθέτουν ξανθά μαλλιά τυγχάνουν ιδιαίτερης εκτίμησης. Τα φυσικά ξανθά μαλλιά συνοδεύονται από ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και όψη λεπτή και ντελικάτη.

Εκτός όμως από τις φυσικές ξανθιές, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που μπαίνουν στον πειρασμό να γίνουν ξανθές είτε λόγω μόδας είτε λόγω προτίμησης ή ανανέωσης. Εκείνο που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα σε αυτή την περίπτωση είναι να υπάρχει αρμονία μεταξύ της απόχρωσης της επιδερμίδας και του χρώματος των μαλλιών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κάποιος να βασίζεται στο μακιγιάζ προκειμένου να εναρμονίσει το χρώμα της επιδερμίδας με εκείνο των μαλλιών, διότι το make up δεν προορίζεται να αλλάξει εντελώς το χρώμα του δέρματος. Η σωστή χρήση make up απαιτεί επιλογή της ίδιας απόχρωσης ή ενός τόνου ανοιχτότερου ή σκουρότερου χρώματος, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δίνεται η εντύπωση μάσκας μεταξύ προσώπου και μπούστου.

Επιπλέον, άλλο ένα στοιχείο που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στην αλλαγή του χρώματος των μαλλιών είναι ο χρωματισμός της ίριδας των ματιών. Τα γαλάζια, πράσινα και γκρίζα μάτια συνδυάζονται πολύ όμορφα με τις περισσότερες αποχρώσεις του ξανθού.

Παρόλα αυτά, ο χρωματικός συνδυασμός μεταξύ μαλλιών – επιδερμίδας – ματιών δεν είναι αρκετός για μια αρμονική και ισορροπημένη χρωματικά παρουσία. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν στο μακιγιάζ, η επιλογή των ενδυμάτων και τα διάφορα αξεσουάρ.

Έτσι, όταν όλοι αυτοί οι παράγοντες ληφθούν υπόψη επιτυγχάνεται μια συνολική χρωματική αρμονία και ένα αποτέλεσμα το οποίο “τραβάει” το βλέμμα και το καθησυχάζει συγχρόνως.

Η μόδα προστάζει κατά καιρούς για χρώματα και τάσεις τα οποία δεν ταιριάζουν σε όλους και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις αντί να προσφέρουν χάρη και ομορφιά έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, ειδικά όταν εφαρμόζονται από άτομα των οποίων το στυλ ή η διάπλαση του σώματος δεν ταιριάζει με τις προτάσεις των σχεδιαστών.

Η τελευταίες προσταγές της μόδας ωθούν στα έντονα χρώματα και την πολυχρωμία, αλλά η αλήθεια είναι ότι η συνύπαρξη χρωμάτων απαιτεί γούστο, σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Ας δούμε λοιπόν κάποιες γενικές γραμμές και πρακτικές συμβουλές που μπορεί να ακολουθεί στο μακιγιάζ μια γυναίκα με ξανθά μαλλιά.

Βάση μακιγιάζ

Η κατάλληλη επιλογή της χρωματικής βάσης είναι η απαρχή ενός σωστού μακιγιάζ. Όπως προαναφέρθηκε, η κατάλληλη χρωματική βάση για μια γυναίκα με ξανθά μαλλιά είναι ένα make up ίδιας απόχρωσης με εκείνη της επιδερμίδας ή ενός τόνου ανοιχτότερου ή σκουρότερου. Επειδή τα ξανθά μαλλιά συνήθως αναδεικνύουν τις ατέλειες ή δυσχρωμίες του προσώπου είναι απαραίτητη η χρήση concealer καλής ποιότητας που θα καλύψει μαύρους κύκλους και πιθανές δυσχρωμίες.
Η κατάλληλη πούδρα μπορεί να είναι μπεζ ή ελαφριάς ροζ απόχρωσης και εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο με ένα ελαφρύ πέρασμα και από τον λαιμό.

Σκιές βλεφάρων

Στην επιλογή των σκιών για τα βλέφαρα τον σημαντικότερο ρόλο παίζει ο χρωματισμός της ίριδας των ματιών καθώς και οι ανταύγειες τους που δίνουν έξτρα λάμψη στο βλέμμα.
Τα χρώματα που συνήθως ταιριάζουν με τα ξανθά μαλλιά είναι το πράσινο και οι αποχρώσεις του, το μπλε και οι αποχρώσεις του, το ροζ καθώς και οι γήινες αποχρώσεις που εμπεριέχουν και λίγο κόκκινο.
Το χρώμα της μάσκαρα μπορεί να παίζει ανάμεσα στο καφέ, το μαύρο ή το μπλε, ομοίως και τα μολύβια ματιών ή τα eyeliner.

Ρουζ

Ξανθά μαλλιά και Χρωματική αρμονίαΤα χρώματα στο ρουζ πρέπει να δίνουν την αίσθηση της υγείας μια και τα ξανθά μαλλιά συνήθως δίνουν στο πρόσωπο την αίσθηση του χλωμού και άχρωμου. Γι’αυτό λοιπόν είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται αποχρώσεις του κόκκινου, ροδακινί καθώς και αποχρώσεις του καφέ με λίγο κόκκινο μέσα.

Χείλη

Στο περίγραμμα των χειλιών μπορούν να εφαρμοστούν αποχρώσεις του καφέ ή του μπεζ.
Όσο αφορά τα χρώματα, ταιριάζουν τα περισσότερα με εξαίρεση τις “σκοτωμένες” αποχρώσεις που δίνουν χλωμή όψη καθώς και τα πολύ σκούρα καφέ ή μπορντώ – μωβ.

Όλα τα παραπάνω εξαρτώνται βέβαια από το στυλ του κάθε ατόμου, την αρχιτεκτονική του προσώπου του καθώς και τα χρώματα που προτιμά στο ντύσιμό του. Είναι όμως γενικές οδηγίες ώστε να υπάρχει μέτρο και γούστο στο μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε και να μην φαίνεστε υπερβολικές και αυθαίρετες. Το ξανθό χρώμα στα μαλλιά εντυπωσιάζει και τραβά πάντα το πρώτο βλέμμα. Ας φροντίσουμε λοιπόν με το κατάλληλο μακιγιάζ το πρώτο αυτό βλέμμα να έχει και συνέχεια!

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση