AIDS: 13ο Διεθνές Συνέδριο

AIDS: 13ο Διεθνές ΣυνέδριοΤο 13ο Διεθνές Συνέδριο για το AIDS διεξάγεται στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής από 9-14 Ιουλίου. Για άλλη μια φορά σε Συνέδριο για το AIDS ακούστηκαν θλιβερές στατιστικές που απεικονίζουν με την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών τις διαστάσεις πανδημίας που έχει λάβει η Νόσος του Αιώνα στην Αφρική:

– ο μισός πληθυσμός των νέων μέχρι 15 ετών θα πεθάνει από AIDS στη Ν. Αφρική
– 20% του ενήλικου πληθυσμού έχει μολυνθεί από τον ιό

Εξίσου καυστικός υπήρξε και ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Thabo Mbeki που απέδωσε μεγαλύτερη σημασία στη φτώχεια και την ανέχεια, θεωρώντας οτι ευθύνονται περισσότερο από τον ιό του AIDS για την πρόκληση και την ανεξέλεγκτη διάδοση της νόσου στη χώρα του. Οι απόψεις αυτές θεωρήθηκαν βέβαια ‘αιρετικές’ από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και προκάλεσαν σωρεία διαμαρτυριών από τους συνέδρους.

10 φορές μεγαλύτερα κονδύλια από όσα διατίθενται σήμερα θεωρεί ως απαραίτητα ο Dr. Peter Piot, διευθυντής του UNAIDS (United Nations AIDS program). “Σήμερα χρειαζόμαστε δισεκατομμύρια και όχι… εκατομμύρια”, τόνισε. “Τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια δολλάρια ανά έτος θεωρούνται απαραίτητα για την παροχή υπηρεσιών βασικής πρόληψης και φροντίδας για το AIDS στην Αφρική”.

Εξάλλου, χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τις πολύ ψηλές τιμές των αντιϊκών φαρμάκων, που γίνονται έτσι απρόσιτα για τη μαστιζόμενη από το AIDS Μαύρη Ηπειρο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση