μεση ωτιτιδα | στιγμα μεσογειακης αναιμιας | κοπρολιθοι τι ειναι | ουρικο οξυ και πυρετος

AIDS: 13ο Διεθνές ΣυνέδριοΤο 13ο Διεθνές Συνέδριο για το AIDS διεξάγεται στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής από 9-14 Ιουλίου. Για άλλη μια φορά σε Συνέδριο για το AIDS ακούστηκαν θλιβερές στατιστικές που απεικονίζουν με την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών τις διαστάσεις πανδημίας που έχει λάβει η Νόσος του Αιώνα στην Αφρική:

- ο μισός πληθυσμός των νέων μέχρι 15 ετών θα πεθάνει από AIDS στη Ν. Αφρική
- 20% του ενήλικου πληθυσμού έχει μολυνθεί από τον ιό

Εξίσου καυστικός υπήρξε και ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Thabo Mbeki που απέδωσε μεγαλύτερη σημασία στη φτώχεια και την ανέχεια, θεωρώντας οτι ευθύνονται περισσότερο από τον ιό του AIDS για την πρόκληση και την ανεξέλεγκτη διάδοση της νόσου στη χώρα του. Οι απόψεις αυτές θεωρήθηκαν βέβαια 'αιρετικές' από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και προκάλεσαν σωρεία διαμαρτυριών από τους συνέδρους.

10 φορές μεγαλύτερα κονδύλια από όσα διατίθενται σήμερα θεωρεί ως απαραίτητα ο Dr. Peter Piot, διευθυντής του UNAIDS (United Nations AIDS program). "Σήμερα χρειαζόμαστε δισεκατομμύρια και όχι... εκατομμύρια", τόνισε. "Τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια δολλάρια ανά έτος θεωρούνται απαραίτητα για την παροχή υπηρεσιών βασικής πρόληψης και φροντίδας για το AIDS στην Αφρική".

Εξάλλου, χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τις πολύ ψηλές τιμές των αντιϊκών φαρμάκων, που γίνονται έτσι απρόσιτα για τη μαστιζόμενη από το AIDS Μαύρη Ηπειρο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.