πως πρεπει να ειναι τα εξωτερικα οργανα γυναικας | εντονο κοιταγμα στα ματια | έκτρωση με φαρμακα

Κοντά στην θεραπεία της ηπατίτιδος CΈνας συνδυασμός φαρμάκων φαίνεται οτι είναι η οριστική θεραπεία για την ηπατίτιδα C. Αυτό δημοσιεύεται στο περιοδικό Lancet, δίδοντας ελπίδες σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Η ηπατίτιδα C είναι ένα αρκετά συχνό λοιμώδες νόσημα που μεταδίδεται κυρίως σεξουαλικά και με τις μεταγγίσεις. Σε αντίθεση με την ηπατίτιδα Β δεν υπάρχει εμβόλιο που να προστατευει απο την νόσο. Η πορεία της νόσου ποικίλει. Οι περισσότεροι ουδέποτε θα εκδηλώσουν σημαντικά προβλήματα, σε αρκετούς όμως θα παρουσιασθούν συπτώματα καταστροφής του ήπατος και κίρρωση.

Ο καθηγητής Stanislas Pol του Νοσοκομείου Necker στο Παρίσι και οι συνεργάτες του μελέτησαν 45 ασθενείς που είχαν λάβει θεραπεία για ηπατίτιδα C με συνδυασμό της ιντερφερόνης Α και της ριμπαβιρίνης για 6 με 12 μήνες. Όλοι πλην ενός, ακόμη και 22 μήνες μετά, παρέμεναν ελεύθεροι απο την νόσο.

Ο Pol παρετήρησε οτι η συνδυασμένη αυτή θεραπεία εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του ιού και δίνει έτσι στο ήπαρ την δυνατότητα να αναγεννηθεί. Θεωρούν οτι η θεραπεία δεν ενδείκνυται σε κάθε φορέα της νόσου αλλά μόνον σε αυτούς που η νόσος έχει μία ανεξέλεγκτη πορεία καταστρέφοντας το ήπαρ.

Ας σημειωθεί οτι η θεραπεία είναι προς το παρόν εξαιρετικά ακριβή και το κόστος της υπολογίζεται σε 5.000.000-8.000.000 δραχμές περίπου ανάλογα με την διάρκεια της θεραπείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.