Το AIDS θερίζει τα παιδιά στην Αφρική

Το AIDS θερίζει τα παιδιά στην ΑφρικήΤα Ηνωμένα Εθνη απευθύνουν νέες προειδοποιήσεις για την επιδημία-μάστιγα του AIDS στην Αφρική. Μία επιδημία που προκαλεί πλέον βαθειά κοινωνική κρίση στην μαύρη Ήπειρο.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών,ο μισός σχεδόν πληθυσμός των αγοριών ηλικίας μέχρι δέκα πέντε χρόνων στη Νότιο Αφρική και τη Ζιμπάμπουε ενδέχεται να πεθάνει από AIDS. Στη Μποτσουάνα, οι εν λόγω δείκτες είναι ακόμη υψηλότεροι. Τα Ηνωμένα Εθνη υπογραμμίζουν ακόμη ότι το 95% των 13 εκατομμυρίων παιδιών του κόσμου, που έχουν μείνει ορφανά εξαιτίας του AIDS, βρίσκονται στην Αφρική.

Ο ανεπτυγμένος κόσμος παρακολουθεί το δράμα που εκτυλίσσεται, μάλλον αδιάφορα θα έλεγε κανείς, αφου καμμία ουσιαστική υγειονομική βοήθεια δεν παρέχεται. Ας σημείωθεί, σημειώνουν τα Ηνωμένα Εθνη οτι και μόνον η ύπαρξη χλωριωμένου νερού θα αρκούσε για να περιορίσει πολύ τη νοσηρότητα και την θνητότητα.

Ωστόσο μία καινούργια διαπίστωση αφήνει μιά χαραμάδα ελπίδας για το μέλλον. Ένα φάρμακο, η νεφιλναβίρη όταν χορηγείται εφάπαξ στην μητέρα φορέα του ΑIDS, προλαμβάνει την μετάδοση του ιού στο νεογέννητο. Το κόστος είναι πολύ μικρό -περίπου 5$- και το όφελος τεράστιο. Ας ελπίσουμε οτι οι κυβερνήσεις και οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν θα αφήσουν και πάλι μόνες τους τις διάφορες εθελοντικές οργανώσεις και ιεραποστολές.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση