περικαρδιτιδα | τι ειναι ο αιμοθωρακας | συμπτωματα υπατιτιδας | ηπατικη εγκεφαλοπαθεια

Το AIDS θερίζει τα παιδιά στην ΑφρικήΤα Ηνωμένα Εθνη απευθύνουν νέες προειδοποιήσεις για την επιδημία-μάστιγα του AIDS στην Αφρική. Μία επιδημία που προκαλεί πλέον βαθειά κοινωνική κρίση στην μαύρη Ήπειρο.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών,ο μισός σχεδόν πληθυσμός των αγοριών ηλικίας μέχρι δέκα πέντε χρόνων στη Νότιο Αφρική και τη Ζιμπάμπουε ενδέχεται να πεθάνει από AIDS. Στη Μποτσουάνα, οι εν λόγω δείκτες είναι ακόμη υψηλότεροι. Τα Ηνωμένα Εθνη υπογραμμίζουν ακόμη ότι το 95% των 13 εκατομμυρίων παιδιών του κόσμου, που έχουν μείνει ορφανά εξαιτίας του AIDS, βρίσκονται στην Αφρική.

Ο ανεπτυγμένος κόσμος παρακολουθεί το δράμα που εκτυλίσσεται, μάλλον αδιάφορα θα έλεγε κανείς, αφου καμμία ουσιαστική υγειονομική βοήθεια δεν παρέχεται. Ας σημείωθεί, σημειώνουν τα Ηνωμένα Εθνη οτι και μόνον η ύπαρξη χλωριωμένου νερού θα αρκούσε για να περιορίσει πολύ τη νοσηρότητα και την θνητότητα.

Ωστόσο μία καινούργια διαπίστωση αφήνει μιά χαραμάδα ελπίδας για το μέλλον. Ένα φάρμακο, η νεφιλναβίρη όταν χορηγείται εφάπαξ στην μητέρα φορέα του ΑIDS, προλαμβάνει την μετάδοση του ιού στο νεογέννητο. Το κόστος είναι πολύ μικρό -περίπου 5$- και το όφελος τεράστιο. Ας ελπίσουμε οτι οι κυβερνήσεις και οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν θα αφήσουν και πάλι μόνες τους τις διάφορες εθελοντικές οργανώσεις και ιεραποστολές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.