σκωληκοειδης συμπτωματα | wwηπατικη εγκεφαλοπαθεια | προσθια χασμοδοντια | κοπανιδη μαρια

Χημειοθεραπεία για τους... παχύσαρκουςΈνα αντικαρκινικό χημειθεραπευτικό φαίνεται οτι θα αποβεί χρήσιμο και για τον έλεγχο της παχυσαρκίας, λένε οι επιστήμονες. Το πειραματικό φάρμακο C75 όταν χορηγήθηκε σε επίμυς προκάλεσε μεγάλη απώλεια βάρους , χωρίς άλλη ζημία ή βιολογική παρενέργεια.

Ο Dr. Frank Kuhajda και οι συνεργάτες απο το Johns Hopkins παρατήρησαν οτι οι επίμυς έχασαν την όρεξη τους για φαγητό μόλις 20 λεπτά μετά την χορήγηση του φαρμάκου. Η παρατήτρηση αυτή κατά πάσα πιθανότητα επιτρέπει στους επιστήμονες να ρυθμίσουν ένα σημαντικό μηχανισμό του εγκεφάλου υπεύθυνο για την όρεξη και την λιπογένεση. Το φάρμακο μάλιστα δημιουργεί στα πειραματόζωα την ψευδαίσθηση οτι έχουν φάει αρκετά και έτσι ο μεταβολισμός τους παραμένει μεγάλος, προκαλώντας καύση των λιπών.

Ο Dr. Frank Kuhajda στην εργασία του που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Science σημειώνουν οτι η απώλεια βάρους είναι θεαματική, φθάνοντας μέχρι και 25% μέσα σε λίγες ημέρες. Το φάρμακο φαίνεται οτι είναι ασφαλές, όμως χρειάζεται ακόμα πολλά στάδια μέχρι να χορηγηθεί στους ανθρώπους.

Ο μηχανισμός με τον οποίο δρα το φάρμακο πιθανολογείται οτι δρά, είναι το μπλοκάρισμα του ενζύμου συνθετάση των λιπαρών οξέων, ενός ενζύμου που μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε λίπη. Ήδη απο το 1990 ήταν γνωστό οτι και τα καρκινικά κύτταρα χρησιμοποιούσαν αυτό το ενζυμικό σύστημα για τις δικές τους ενεργειακές ανάγκες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.