υπερεκκριση σαλιου αιτιες | πνευμοθωρακας | ηπατιτιδα α συμπτωματα | φολικο οξυ και πορτοκαλαδα

Μικρές οι θυσίες της επιστήμης στην ΕλλάδαΤα λιγότερα πειραματόζωα σε όλη την Ευρώπη (με εξαίρεση το Λουξεμβούργο), πεθαίνουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν σ΄αυτή την έκθεση, 19.280 ζώα θυσιάστηκαν στην επιστήμη το 1996, αν και θεωρείται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι διπλάσιος. Ακόμα και με την δεύτερη προσέγγιση, ο αριθμός των πειραματόζωων παραμένει πολύ μικρός σε σχέση με τα μεγέθη άλλων Ευρωπαϊκών κρατών, με εξαίρεση το Λουξεμβούργο.

Ο μικρός αριθμός θανάτων στην Ελλάδα δεν οφείλεται στην ευαισθησία και τα καλά... αισθήματα των Ελλήνων επιστημόνων, αλλά στην έλλειψη ερευνητικών κέντρων και βιομηχανιών που θα έκαναν τα πειράματα, καθώς και στο υψηλό κόστος των πειραματόζωων.

Το μεγαλύτερο βάρος της Επστήμης, το επωμίζονται στην Ελλάδα τα τρωκτικά και τα κουνέλια (17.091) ενώ ακολουθούν τα ψάρια και τα αμφίβια, τα πτηνά και μεγαλύτερα ζώα όπως άλογα, γαϊδούρια και γουρούνια.

Τα πειράματα στα ζώα έχουν διχάσει την κοινή γνώμη αλλά και τους επιστήμονες, μια και υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα και από τις δυό πλευρές. Οι υποστηρικτές των πειραμάτων επικαλούνται την βοήθεια που προσφέρουν στην εξέλιξη της επιστήμης και τελικά την βελτίωση στην ποιότητα της ζωής μας, ενώ η άλλη πλευρά προβάλλει τα δικαιώματα των ζώων, όπως και την αμφίβολη μεταφορά των συμπερασμάτων στους ανθρώπους.

Δύσκολα μπορεί να βρεί κανείς αντεπιχείρημα, τουλάχιστον στους επικριτές των πειραμάτων που έχουν σχέση με καλλυντικά, μια και είναι αδιανόητο να θανατώνεται ένα ζώο με τελικό στόχο τον καλλωπισμό κάποιου άλλου 'ζώου', ενώ τον λογαριασμό τον πληρώνει τις περισσότερες φορές ένα... τρίτο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.