ραγισμα στην κνημη | ακτινογραφια κοιλιας | ποσα πλευρα εχουμε | αρχη τερηδονας | γατακι διαρροια

Νόσος Alzheimer- Χρησιμοποίηστε το μυαλό σας για να την αποφύγετε.Οι δραστηριότητες εκτός εργασιακού χώρου ειδικά τα hobby που περιλαμβάνουν συμμετοχή της σκέψης και της κρίσης φαίνεται οτι βοηθούν στην αποφυγή της νόσου Alzheimer. Αυτό ανακοινώθηκε στο τελευταίο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Νευρολογίας.

Η νόσος Alzheimer είναι μία σοβαρή προϊούσα νευρολογική νόσος που αρχίζει να εκδηλώνεται στην μέση ηλικία. Ένα απο τα πρώτα σημεία της νόσου είναι η σταδιακή απώλεια μνήμης. Η πάθηση κατόπιν εξελίσσεται συνήθως αργά αλλά οδηγεί σε πλήρη κατάργηση της μνήμης, της κρίσης, της αντίληψης και σε παραλύσεις που τελικά καθηλώνουν τον ασθενή στο κρεββάτι. Η αιτία της νόσου δεν είναι γνωστή ενώ παράγοντες κινδύνου είναι η μεγάλη ηλικία και το ανδρικό φύλο.

Οι Friedland et al σύγκριναν 193 πάσχοντες απο την νόσο και 358 υγιείς με περίπου τον ίδιο μέσο όρο ηλικίας. Οι ερευνητές συνέλεξαν πληροφορίες για διάφορες 26 δραστηριότητες όπως διάβασμα, τρέξιμο, κολύμβηση, εκκλησιασμό κλπ. Διεχώρησαν ακόμη τις δραστηριότητες σε ενεργητικές/συστηματικές και σε παθητικές.

Διεπίστωσαν οτι όσοι άνθρωποι μεταξύ των ηλικιών 40 και 60 είχαν κάποια ενεργητική/συστηματική δραστηριότητα είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν την νόσο. Αντίθετα οι άνθρωποι που είχαν παθητικές δραστηριότητες (πχ τηλεόραση) δεν ωφελούντο καθόλου. Επιπρόσθετα ακόμη και η ‘αργοπορημένη’ έναρξη δραστηριοτήτων δηλαδή στην προχωρημένη μέση ηλικία φαίνεται οτι βοηθά σημαντικά.

Οι ερευνητές προτείνουν μία βαθμιαία αύξηση των διανοητικών και φυσικών δραστηριοτήτων μετά το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας ως την καλύτερη μέθοδο για την διατήρηση της πνευματικής ευεξίας. Συνοπτικά ‘use it or lose it’.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.