αποτομη απωλεια βαρους και χολολιθιαση | βλεννογονοκηλη | πολυποδας στο εντερο συμπτωματα

Η νόσος Alzheimer μπορεί να ανιχνευθεί πολλά χρόνια πριν την εκδήλωση της.Η νόσος Αlzheimer προσβάλλει όλο και περισσότερους ανθρώπους την σημερινή εποχή. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ανακοίνωσε πρόσφατα οτι αποτελεί την τέταρτη αιτία θανάτου στον Δυτικό κόσμο. Η έγκαιρη διάγνωση της είναι δυνατόν να επιτρέψει διάφορους απαραίτητους θεραπευτικούς χειρισμούς

Η ομάδα του Gary Small στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος ’ντζελες μετά απο μελέτη, 20 ανθρώπων άνω των 60 ετών σε μήκος χρόνου, διατείνεται οτι ο συνδυασμός δύο τεστ μπορεί να διαγνώσει την νόσο πολυ καιρό πριν εκδηλωθούν τα όποια συμπτώματα.

Αυτά τα τεστ είναι μία εξέταση αίματος που ανιχνεύει την γενετική προδιάθεση για την νόσο και η ακτινολογική εξέταση PET. Η τελευταία ανιχνεύει την πρόσληψη σακχάρου (ενέργειας) απο τα εγκεφαλικά κύτταρα εντοπίζωντας έτσι τα σημεία που έχουν βλάβη.

Οι ερευνητές στην μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States(2000; 97: 6037-6042) παρατήρησαν οτι όσοι είχαν το υπολειπόμενο γονίδιο APOE-4 μετά απο δύο χρόνια εμφάνιζαν εκτεταμένες βλάβες εγκεφάλου στο PET, απόλυτα συμβατές με τις βλάβες της νόσου.

Αντίθετα όσοι έφεραν το επικρατούν γονίδιο APOE-4 δεν παρουσιάσαν παρόμοιες βλάβες. Κατά τον ίδιο χρόνο ουδεμία έκπτωση των νοητικών λειτουργιών παρατηρήθηκε στις δύο ομάδες.
Ο Small καταλήγει ισχυριζόμενος οτι εάν αναγνωρισθούν οι έχοντες υψηλό κίνδυνο για την νόσο μπορεί να κερδηθεί αρκετός χρόνος με την χορήγηση αναστολέων χοληνεστεράσης και βιταμίνης Ε.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.