οστα λεκανης | τι μικροβιο μπορει να παρει απο ακροαστικα ο σκυλος | φυσικοθεραπεια αιμαγγειωματος

Αντίλογοι με νέα δεδομέναΑνατρέπονται τα μέχρι τώρα δεδομένα στην καρδιολογία, σύμφωνα με τις αναφορές του αναπληρωτή καθηγητή Καρδιολογίας κ. Κρεμαστινού και του καρδιοχειρουργού κ.Σπύρου που είχαν μια δίωρη «αντιπαράθεση» ουσίας, στα πλαίσια του 26ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου, το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις τους, αντίθετα με αυτό που ως σήμερα εθεωρείτο καθοριστικό για την εξέλιξη της στεφανιαίας νόσου, δηλαδή το ποσοστό απόφραξης των αγγείων της καρδιάς, σήμερα τα δεδομένα της καρδιολογίας στρέφονται σε άλλους παράγοντες όπως οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, το ινωδογόνο, και το ενδοθήλιο(εσωτερικό μέρος του αγγείου) φαίνεται ότι παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην εμφάνιση ισχαιμικών επεισοδίων.

Ετσι μια στεφανιογραφία καθαρή δεν μπορεί να εγγυηθεί για την καλή κατάσταση της καρδιάς αλλά ούτε και το ποσοστό απόφραξης των αγγείων αποτελεί απαραίτητα και τον σημαντικότερο παράγοντα για την διάγνωση ενός πιθανού ισχαιμικού επεισοδίου.

Σημαντική ήταν και η αναφορά στο ότι στην Ελλάδα γίνεται κατάχρηση στις εγχειρήσεις μπαϊπάς και στις αγγειοπλαστικές(μπαλονάκι) καθώς και στο ότι η στεφανιαία νόσος έχει ταξική … συνείδηση, μια και εκδηλώνεται με διαφορετικές αλλοιώσεις σε ασθενείς υψηλών και χαμηλών εισοδημάτων πράγμα που μπορεί να οφείλεται στη διατροφή και στο άγχος, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη γνωστή η ακριβής αιτία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.