ακτινιδιο θερμιδες | πιασιμο στην κλειδα | περιαρθρίτιδα ώμου | γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα

Νέα δεδομένα για τον τραυλισμόΟι άνθρωποι που τραυλίζουν πιθανόν να έχουν κάποιες ανατομικές ανωμαλίες στα κέντρα λόγου του εγκεφάλου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Neurology, της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας. Επί χρόνια οι επιστήμονες πίστευαν ότι ο τραυλισμός οφείλεται αποκλειστικά σε συναισθηματικούς και ψυχολογικούς παράγοντες όπως το άγχος.

Στη νέα αυτή μελέτη οι επιστήμονες μελέτησαν με τη μέθοδο της μαγνητικής τομογραφίας τον εγκέφαλο 16 ασθενών με επίμονο εξελικτικό τραυλισμό (persistent developmental stuttering -PDS).

Συγκρίνοντας τα ευρήματα με τα αντίστοιχα 16 ατόμων που δεν τραύλιζαν, παρατήρησαν ότι τα άτομα με τραυλισμό είχαν σημαντικά μεγαλύτερους κροταφικούς λοβούς.

Η έρευνα έδειξε επίσης ανωμαλίες στο σχήμα του εγκεφάλου στα άτομα με τραυλισμό, ενώ βρέθηκαν και ανατομικές διαφορές που σχετίζονται με το φύλο αλλά και το αν κάποιος είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας.

Ο τραυλισμός εμφανίζεται συνήθως στα παιδιά στην ηλικία από δύο έως πέντε ετών αλλά το 70% αυτών επανέρχεται, είτε από μόνο του είτε με την ανάλογη θεραπεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.