Γυναικολογικός Καρκίνος : Η έγκαιρη διάγνωση σώζει.

Αυξητικοί ρυθμοί παρουσιάζονται στα κρούσματα καρκίνου της μήτρας, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δημιουργώντας ανησυχίες στην επιστημονική κοινότητα. Απο 442 καταγεγραμμένες νέες περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας το 1991 πήγαμε στις 1.129 το 1994, ενώ το 1995 τα κρούσματα έφθασαν τα 1.357.

Η ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στον καρκίνο της μήτρας όπου από 1.178 καταγραφές το 1994 φθάσαμε στις 1.524 το 1995, δηλαδή αύξηση περίπου 40 %.
Οι παραπάνω επισημάνσεις έγιναν σε συνέντευξη τύπου από την αν. καθηγήτρια και πρόεδρο της Ελληνικής Κυτταρολογικής Εταιρίας κ.Κουτσελίνη, από τον επ.καθηγητή κ.Καρακίτσο και την κυτταρολόγο κ. Κασσιμάτη με αφορμή το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κυτταρολογίας που θα γίνει στην Αθήνα από 25 έως 27 Μαϊου.

Η απάντηση μπροστά σε αυτή την απειλή για τις γυναίκες μπορεί να δοθεί μόνο με την έγκαιρη, διάγνωση με την βοήθεια απλών εξετάσεων όπως το τεστ Παπ που θα μπορούσε να προλάβει μέχρι και το 70% των περιπτώσεων, ιδιέταιρα σήμερα με την νέα εξελιγμένη μορφή του(Θιν Πρεπ) που επιτυγχάνει διάγνωση με μεγαλύτερη ευαισθησία και ακρίβεια.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση