χρυσικοπουλος Σπυρος γιατρος μικροχειρουργος | μικροβιαιμια θεραπεια | θερμιδες kcal

Γυναικολογικός Καρκίνος : Η έγκαιρη διάγνωση σώζει.Αυξητικοί ρυθμοί παρουσιάζονται στα κρούσματα καρκίνου της μήτρας, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δημιουργώντας ανησυχίες στην επιστημονική κοινότητα. Απο 442 καταγεγραμμένες νέες περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας το 1991 πήγαμε στις 1.129 το 1994, ενώ το 1995 τα κρούσματα έφθασαν τα 1.357.

Η ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στον καρκίνο της μήτρας όπου από 1.178 καταγραφές το 1994 φθάσαμε στις 1.524 το 1995, δηλαδή αύξηση περίπου 40 %.
Οι παραπάνω επισημάνσεις έγιναν σε συνέντευξη τύπου από την αν. καθηγήτρια και πρόεδρο της Ελληνικής Κυτταρολογικής Εταιρίας κ.Κουτσελίνη, από τον επ.καθηγητή κ.Καρακίτσο και την κυτταρολόγο κ. Κασσιμάτη με αφορμή το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κυτταρολογίας που θα γίνει στην Αθήνα από 25 έως 27 Μαϊου.

Η απάντηση μπροστά σε αυτή την απειλή για τις γυναίκες μπορεί να δοθεί μόνο με την έγκαιρη, διάγνωση με την βοήθεια απλών εξετάσεων όπως το τεστ Παπ που θα μπορούσε να προλάβει μέχρι και το 70% των περιπτώσεων, ιδιέταιρα σήμερα με την νέα εξελιγμένη μορφή του(Θιν Πρεπ) που επιτυγχάνει διάγνωση με μεγαλύτερη ευαισθησία και ακρίβεια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.