οστεομυελιτιδα απο σταφυλοκοκκο | καταγμα εξω σφυρου χρονος αποκαταστασης | συχνοουρια στους ανδρες

Αντικαταθλιπτικό φάρμακο βοηθά τις γυναίκες να βελτιώσουν την ερωτική τους διάθεσηΕνα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την θεραπεία της κατάθλιψης φαίνεται οτι βοηθά μερικές γυναίκες στην ερωτική τους ζωη. Αυτό ανεκοίνωσε ο Taylor Segraves του Case Western Reserve University στο Cleveland και οι συνεργάτες του.
Το σύνδρομο ελαττωμένης σεξουαλικής διάθεσης θεωρείται οτι απασχολεί το 20% των Αμερικανίδων σε χρόνια βάση.
Οι ερευνητές χορήγησαν το σκεύασμα Bupropion σε 51 γυναίκες που δεν είχαν σεξουαλική επιθυμία και γενικά δεν ήταν ευχαριστημένες με την ερωτική τους ανταπόκριση στο άλλο φύλο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, στο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, μετά 8 εβδομάδες παρετήρησαν οτι το 40% των γυναικών ήταν ευχαριστημένες με την ερωτική τους διάθεση. Η χρήση του φαρμάκου αύξησε την διέγερση τους αλλα και τις φαντασιώσεις τους.
Στην μελέτη παραγνωρίζεται ο ρόλος του ερωτικού συντρόφου και η ποιότητα της μεταξύ τους σχέσης, πράγμα που επισημαίνουν με κριτικό πνεύμα πολλοί άλλοι ερευνητές. Αυτές οι δύο παράμετροι είναι συχνά θεμελιώδεις, ιδιαίτερα για το γυναικείο φύλο, και δεν μπορούν να διορθωθούν μόνο με φαρμακευτική αγωγή.
Το φάρμακο Bupropion αυξάνει την παρουσία των νευροδιαβιβαστών νοραδρεναλίνης και ντοπαμίνης στον εγκέφαλο και πιθανότατα επηρρεάζει την σεξουαλική διέγερση. Δεν υπάγεται στην κατηγορία των τρικυκλικών αντικαταθλιπτικών, ούτε στην κατηγορία των αναστολέων σεροτονίνης και οι συχνότερες παρενέργειες του είναι πονοκέφαλος και ναυτία. Στην χώρα μας δεν κυκλοφορεί αυτή την στιγμή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.