Αντικαταθλιπτικό φάρμακο βοηθά τις γυναίκες να βελτιώσουν την ερωτική τους διάθεση

Ενα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την θεραπεία της κατάθλιψης φαίνεται οτι βοηθά μερικές γυναίκες στην ερωτική τους ζωη. Αυτό ανεκοίνωσε ο Taylor Segraves του Case Western Reserve University στο Cleveland και οι συνεργάτες του.
Το σύνδρομο ελαττωμένης σεξουαλικής διάθεσης θεωρείται οτι απασχολεί το 20% των Αμερικανίδων σε χρόνια βάση.
Οι ερευνητές χορήγησαν το σκεύασμα Bupropion σε 51 γυναίκες που δεν είχαν σεξουαλική επιθυμία και γενικά δεν ήταν ευχαριστημένες με την ερωτική τους ανταπόκριση στο άλλο φύλο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, στο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, μετά 8 εβδομάδες παρετήρησαν οτι το 40% των γυναικών ήταν ευχαριστημένες με την ερωτική τους διάθεση. Η χρήση του φαρμάκου αύξησε την διέγερση τους αλλα και τις φαντασιώσεις τους.
Στην μελέτη παραγνωρίζεται ο ρόλος του ερωτικού συντρόφου και η ποιότητα της μεταξύ τους σχέσης, πράγμα που επισημαίνουν με κριτικό πνεύμα πολλοί άλλοι ερευνητές. Αυτές οι δύο παράμετροι είναι συχνά θεμελιώδεις, ιδιαίτερα για το γυναικείο φύλο, και δεν μπορούν να διορθωθούν μόνο με φαρμακευτική αγωγή.
Το φάρμακο Bupropion αυξάνει την παρουσία των νευροδιαβιβαστών νοραδρεναλίνης και ντοπαμίνης στον εγκέφαλο και πιθανότατα επηρρεάζει την σεξουαλική διέγερση. Δεν υπάγεται στην κατηγορία των τρικυκλικών αντικαταθλιπτικών, ούτε στην κατηγορία των αναστολέων σεροτονίνης και οι συχνότερες παρενέργειες του είναι πονοκέφαλος και ναυτία. Στην χώρα μας δεν κυκλοφορεί αυτή την στιγμή.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση