κονδυλωματα και τοκετος | τρανσαμινασες | αδενοκαρκινωμα | χαμηλη πιεση τιμες | απόστημα στα ούλα θεραπεία

Nέα θεραπεία για την παχυσαρκίαΗ παχυσαρκία είναι μάστιγα για την υγεία του σύγχρονου ανθρώπου στις ανεπτυγμένες κοινωνίες. Μία δίαιτα που περιλαμβάνει γλυκά, παγωτά, ζωικά λίπη και τηγανητά δεν θα ήταν ακριβώς η προτεινόμενη για την παχυσαρκία. Οι επιστήμονες της γενετικής μηχανικής πιστεύουν οτι με κατάλληλη τροποποίηση ενός ενζύμου ακόμη και η προαναφερθείσα δίαιτα δεν θα προκαλεί παχυσαρκία.

Συγκεκριμένα οι Steven Smith et al απο το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια αδρανοποίησαν το ακέτυλοσυνενζυμο CoA (Dgat) που παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία τριγλυκεριδίων, λίπους και γενικά του λιπώδους ιστού. Σε εργασία τους που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Genetics, γενετικώς τροποποιημένοι επίμυες με αδρανοποιημένο αυτό το ένζυμο Dgat δεν αύξαναν το βάρος τους οτι και εάν έτρωγαν.

Τα δεδομένα αυτά απο τα πειραματόζωα δεν είναι βέβαια άμεσα εφαρμόσιμα στον άνθρωπο. Το ένζυμο Dgat υπάρχει σε διάφορους ιστούς του σώματος και δεν περιορίζεται μόνο στον λιπώδη. Οι επιπτώσεις της αναστολής του σε όλο το σώμα δεν είναι φυσικά γνωστές. Ειδικά στους θήλεις επίμυες φαίνεται οτι προκαλεί έλλειψη μητρικού γάλακτος, ακόμη και άπαχου.

Σαν κατακλείδα οι ερευνητές διατείνονται οτι οι ανακαλύψεις της γενετικής μηχανικής της τελευταίας δεκαετίας έδειξαν οτι η ρύθμιση του λιπώδους ιστού δεν είναι τόσο απλή οσο φαίνεται και το να παραμείνει κανείς λεπτός είναι αρκετά σύνθετο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.