διαρροια με βλεννες τι ειναι | φλεγμονη εντερου | μέσοΘηΛιωμά | υπερηχος καρδιας | ανευρυσμα αορτης

Χρωματοθεραπεία


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Πρόκειται για ένα νέο είδος θεραπείας κατά την οποία χρησιμοποιείται χρωματιστό φως προκειμένου να διεγείρει το δέρμα ή τα όργανα του ανθρωπίνου σώματος.

Ενδείξεις

Σύμφωνα με τους θεραπευτές που εφαρμόζουν τη μέθοδο της χρωματοθεραπείας, η χρωματοθεραπεία είναι ικανή να αποτοξινώνει, να προκαλεί αύξηση της κυκλοφορίας και να καταπραϋνει τους ερεθισμούς. Σε ότι έχει σχέση με το πρόσωπο, οι ακτίνες πράσινου φωτός υποβοηθούν θεραπείες που στοχεύουν στην αφαίρεση χρωματικών κηλίδων ή σμήγματος, το κόκκινο φως βοηθά την κυκλοφορία, το κίτρινο βοηθά στην αποτοξίνωση δέρματος με ακμή, το μπλε φως ενισχύει τη δράση της λεμφικής παροχέτευσης ενώ το ιώδες δρα τονωτικά στο δέρμα. Ανάλογα ευεργετικά αποτελέσματα έχει η χρήση της χρωματοθεραπείας και στο σώμα.

Αντενδείξεις

Δεν έχουν καταγραφεί αντενδείξεις στην εφαρμογή χρωματοθεραπείας.

Διενέργεια

Η μέθοδος διενεργείται με την εφαρμογή ακτίνων χρωματιστού φωτός (το χρώμα επιλέγεται ανάλογα με την περίπτωση και τα επιθυμητά αποτελέσματα) στο δέρμα του προσώπου ή του σώματος, σε συνδυασμό και με άλλες θεραπείες ή προϊόντα.

Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και σε συνδυασμό με χαλαρωτική μουσική, αρωματοθεραπεία ή άλλη μορφή θεραπείας που έχει καταπραϋντική δράση και προσφέρει χαλάρωση και καταπολέμηση του άγχους και της νευρικότητας.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.