Χρωματοθεραπεία

Σύντομη περιγραφή – ορισμός

Πρόκειται για ένα νέο είδος θεραπείας κατά την οποία χρησιμοποιείται χρωματιστό φως προκειμένου να διεγείρει το δέρμα ή τα όργανα του ανθρωπίνου σώματος.

Ενδείξεις

Σύμφωνα με τους θεραπευτές που εφαρμόζουν τη μέθοδο της χρωματοθεραπείας, η χρωματοθεραπεία είναι ικανή να αποτοξινώνει, να προκαλεί αύξηση της κυκλοφορίας και να καταπραϋνει τους ερεθισμούς. Σε ότι έχει σχέση με το πρόσωπο, οι ακτίνες πράσινου φωτός υποβοηθούν θεραπείες που στοχεύουν στην αφαίρεση χρωματικών κηλίδων ή σμήγματος, το κόκκινο φως βοηθά την κυκλοφορία, το κίτρινο βοηθά στην αποτοξίνωση δέρματος με ακμή, το μπλε φως ενισχύει τη δράση της λεμφικής παροχέτευσης ενώ το ιώδες δρα τονωτικά στο δέρμα. Ανάλογα ευεργετικά αποτελέσματα έχει η χρήση της χρωματοθεραπείας και στο σώμα.

Αντενδείξεις

Δεν έχουν καταγραφεί αντενδείξεις στην εφαρμογή χρωματοθεραπείας.

Διενέργεια

Η μέθοδος διενεργείται με την εφαρμογή ακτίνων χρωματιστού φωτός (το χρώμα επιλέγεται ανάλογα με την περίπτωση και τα επιθυμητά αποτελέσματα) στο δέρμα του προσώπου ή του σώματος, σε συνδυασμό και με άλλες θεραπείες ή προϊόντα.

Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και σε συνδυασμό με χαλαρωτική μουσική, αρωματοθεραπεία ή άλλη μορφή θεραπείας που έχει καταπραϋντική δράση και προσφέρει χαλάρωση και καταπολέμηση του άγχους και της νευρικότητας.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση