Ενυδάτωση

Σύντομη περιγραφή – ορισμός

Ενυδάτωση είναι μια αισθητική περιποίηση κατά την οποία με μια σειρά ενεργειών προσπαθούμε να βοηθήσουμε το δέρμα να ανακτήσει την χαμένη υγρασία. Στην ουσία αναφερόμαστε στην συγκράτηση νερού στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, οι οποίες ρυθμίζουν την ποιότητα της επιφάνειας της επιδερμίδας.

Ενδείξεις

Η θεραπεία της ενυδάτωσης εφαρμόζεται τόσο σε περιπτώσεις αφυδάτωσης του δέρματος, σε περιπτώσεις δηλαδή που ήδη έχει χάσει μέρος του νερού των επιφανειακών του στιβάδων, όσο και σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει εμφανής έλλειψη νερού και η μέθοδος εφαρμόζεται προληπτικά.

Το δέρμα πρέπει να είναι ενυδατωμένο προκειμένου να διατηρείται απαλό και ελαστικό. Η ενυδάτωση είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που βοηθά να εξασφαλιστεί η λειτουργία προστασίας του από εξωτερικούς παράγοντες. Για να αποφεύγονται καταστάσεις όπως έλλειψη απαλότητας και ελαστικότητας, πρέπει να αποκατασταθεί η ανεπάρκεια του νερού μέσω παροχής ενυδατικών ουσιών, που διατηρούν την απαραίτητη ενυδάτωση στην επιφάνεια του δέρματος. Το δέρμα αντιμετωπίζει καθημερινά επιθέσεις από αρνητικούς παράγοντες, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να συγκρατήσει την φυσική του ισορροπία σε νερό. Είναι λοιπόν κατανοητό ότι όλα τα δέρματα χρήζουν υποβοήθησης σε αυτόν τον τομέα.

Αντενδείξεις

Η θεραπεία της ενυδάτωσης δεν παρουσιάζει αντενδείξεις. Η χρήση γαλβανικού ρεύματος που περιλαμβάνεται σε μια διαδικασία ενυδάτωσης έχει τις αντενδείξεις του γαλβανικού ρεύματος.

Διενέργεια

Η ενυδάτωση περιλαμβάνει τις παρακάτω ενέργειες:

1.απλό καθαρισμό(ντεμακιγιάζ)με γαλάκτωμα και λοσιόν καθαρισμού
2.εφαρμογή ειδικής αμπούλας με χρήση γαλβανικού ρεύματος (ιοντοφόρεση)
3.μάλαξη με την κατάλληλη υδατική-θρεπτική κρέμα όπου είναι επιθυμητό
4.εφαρμογή κατάλληλης ενυδατικής μάσκας
5.εφαρμογή κατάλληλης υδατικής κρέμας.

Η συχνότητα της θεραπείας κρίνεται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε δέρματος.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Δεν παρατηρούνται δυσάρεστες καταστάσεις κατά την διενέργεια ενυδατώσεως.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση