στιγμα αναιμια | ατελεκτασια | εντερο συμπτωματα | ανατομία μύτης φιλτρο | Lissa emvolia

Περιτομή


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Πρόκειται για χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται η ακροποσθία (δερματική πτυχή), που περιβάλλει τη βάλανο του πέους(κεφαλή). Γίνεται για λόγους υγιεινής, αν και αμισβητείτε η χρησιμότητά της, και ακόμη για εθνικούς ή θρησκευτικούς λόγους όπως στους Εβραίους και στους Μουσουλμάνους.

Πως γίνεται

Κατά την επέμβαση ο γιατρός, αφού αναισθητοποιήσει την περιοχή, καθαρίζει την ακροποσθία την οποία και τραβά προς τα εμπρός και με την βοήθεια μιας λαβίδας συγκρατεί την βάλανο προς τα πίσω, ενώ με την χρήση ψαλιδιού ή νυστεριού αφαιρεί την ακροποσθία. Ακολουθεί ράψιμο της περιοχής και ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Στους Εβραίους η περιτομή εκτελείται την όγδοη μέρα μετά την γέννηση, εκτός αν δεν το επιτρέπουν ιατρικοί λόγοι. Διενεργείται από ενα εξειδικευμένο άτομο, που καλείται 'μοχέλ', το οποίο μερικές φορές έχει και ιατρική εκπαίδευση. Για πρώτη φορά περιγράφεται περιτομή στην 'Παλαιά διαθήκη' πριν από 3.000 χρόνια.

Επιπλοκές

Αν και υπάρχει μια ενόχληση τις πρώτες μέρες, οι επιπλοκές είναι σπάνιες όπως αιμορραγία, μόλυνση της περιοχής ή βλάβη της βαλάνου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.