πρωτοπαθης καρκινος ηπατος | νεκρωτικη εντεροκολιτιδα | καρκονος ιγμοριτιδα | μούδιασμα γνάθου

Αθλητικός χορός


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Από το 1980, ο αθλητικός χορός είναι από τις πιο αγαπητές ενασχολήσεις, στην Αμερική και την Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα έχει αρχίσει να εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια. Συνδυάζει ποικιλία χορευτικών βημάτων και ασκήσεων, με σκοπό τη σύνθεση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος άσκησης. Τα είδη χορού που συνήθως χρησιμοποιούνται είναι το βαλς, το ταγκό, η σάμπα, το ροκ, το μπαλέτο, η τζαζ, ο αυτοσχεδιασμός κ.α. Συνίσταται για όλες τις ηλικίες, όμως είναι πιο προσφιλές στα νεαρότερα άτομα

Πλεονεκτήματα.

Συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους και της νευρικότητας, ενώ αναπτύσσει τη συντροφικότητα, την κοινωνικότητα, τον αυθορμητισμό, την εφευρετικότητα και την εκφραστικότητα. Καλλιεργεί την αίσθηση του ρυθμού και βελτιώνει το συντονισμό των κινήσεων, την ευκαμψία, την αντοχή και τη μυϊκή σύσφιξη. Τέλος αποτελεί τρόπο άσκησης για όλες της ηλικίες και προσφέρει ιδιαίτερη ψυχαγωγία.

Μειονεκτήματα.

Για να έχει επιτυχία το μάθημα, ο γυμναστής πρέπει να είναι ιδιαίτερα έμπειρος και καλά καταρτισμένος σχετικά με αυτό το στυλ άσκησης , γιατί απαιτεί πρωτοτυπία και διαρκή ανανέωση. Οι επιδράσεις του στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης δεν μπορούν να καθοριστούν με ακρίβεια, ενώ ως είδος άσκησης, δεν συμβαδίζει με τα γενικώς αποδεκτά επιστημονικά δεδομένα. Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα γρήγορης μείωσης του ενθουσιασμού των αθλουμένων, εξ' αιτίας της ποικιλίας και της πολυπλοκότητας των κινήσεων, οι οποίες αρχικά δεν αφομοιώνονται ιδιαίτερα εύκολα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.