αριστερα κατω απο το θωρακα οργανο | εμφυσυματικοςπνευμονας | ηπατιτιδα β μεταδοσηηηπατιτιδα α

Αθλητικό υπόδημα για βάδιση και jogging


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Οι κατασκευαστές σχεδιάζουν αυτό το είδος παπουτσιών έχοντας υπόψη τους δύο βασικές παραμέτρους. Πρώτον ότι το πόδι τείνει να κάνει πρηνισμό μετά το πάτημα και δεύτερον ότι κατά το τρέξιμο παράγονται δυνάμεις ίσες με το τριπλάσιο ή το τετραπλάσιο βάρος του σώματος. Για να ελεγχθεί ο πρηνισμός, η εσωτερική πλευρά των παπουτσιών αποτελείται από υλικό μεγαλύτερης πυκνότητας, συγκριτικά με την εξωτερική πλευρά. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη μεσαία σόλα και στο μέρος της φτέρνας, ώστε να είναι ιδιαίτερα απορροφητικά σε αυτά τα σημεία, αφού το πάτημα στο jogging και τη βάδιση γίνεται με ολόκληρο το πέλμα. Εκτός από την ικανότητα απορρόφησης και την ελαστικότητα τα παπούτσια πρέπει να είναι και σταθερά.

Υγιεινή και Αθλητικό υπόδημα

Κατά τη διάρκεια της άσκησης η εφίδρωση αυξάνεται. Οι ασκούμενοι πρέπει να χρησιμοποιούν κάλτσες από απορροφητικό υλικό και εάν ιδρώνουν πολύ να αλλάζουν κάλτσες κατά τη διάρκεια της προπόνησης.. Ως γνωστόν το «υγρό» περιβάλλον ευνοεί τις μυκητιάσεις. Τα παπούτσια πρέπει να διατηρούνται καθαρά και να πλένονται συχνά. Δεν πρέπει να στεγνώνουν με τεχνητά μέσα ( αερόθερμο, καλοριφέρ κ.α ) γιατί η υπερβολική ζέστη χαλάει τις σόλες και σκληραίνει το δέρμα, με αποτέλεσμα τα παπούτσια να χάνουν την ελαστικότητά τους και να σκίζονται ευκολότερα.

Προβλήματα από τη χρήση ακατάλληλων αθλητικών παπουτσιών.

Γενικά:
1. Μειωμένη απόδοση έργου και κακή τεχνική.
2. Κακή ισορροπία.
3. Προβλήματα υγείας, όπως: εκδορές ,έλκη, κάλοι, ερεθισμοί και φουσκάλες, πιθανά εξαρθρήματα του μεγάλου δακτύλου από μονομερή συμπίεση, πτώση των νυχιών ή ανώμαλη κατεύθυνση, ανάπτυξη μυκητιάσεων λόγω κακού αερισμού.
Κακώσεις της ποδοκνημικής.
1. Διαστρέμματα.
2. Τενοντίτιδες.
3. Ρήξεις τενόντων και συνδέσμων.
Τέλος παράγοντες που συμβάλλουν στην προδιάθεση για τραυματισμούς της ποδοκνημικής σε συνδυασμό με τα ακατάλληλα παπούτσια είναι: Η καιρικές συνθήκες, η ποιότητα του χώρου άσκησης, η ηλικία και η κατάσταση της
υγείας των αθλουμένων και οι παθολογικές καταστάσεις του άκρου ποδιού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.