ποτε πρεπει να ζυγιζομαι | ανεπαρκεια αορτης | vaxigrip εμβολιο παρενεργειες | ΑΝΑΠΝΟΕΣ ΓΙΟΓΚΑ\

Δίαιτα ηπατοπάθειας - γενικές οδηγίες


Στην ηπατοπάθεια, ο ασθενής μπορεί εύκολα να παρουσιάσει συμπτώματα υποσιτισμού λόγω ανορεξίας ή λόγω προβλημάτων που παρουσιάζονται στην πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, όχι μόνο των μακροδιατροφικών (υδατάνθρακες, πρωτεϊνες, λιπίδια) αλλά και των μικροδιατροφικών (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία). Οι μεγαλύτερες διαταραχές παρουσιάζονται στο μεταβολισμό των αμινοξέων.

Ενώ δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στη διατροφή του ασθενή, πρέπει το διαιτολόγιο να έχει υψηλή θερμιδική πυκνότητα και παράλληλα να είναι χαμηλό σε νάτριο και να παρέχει επαρκείς ποσότητες βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Οι αρχές ακολουθούν τις γενικές αρχές της διατροφής (50-60% υδατάνθρακες, 12-15% πρωτεϊνες, 30-40% λιπίδια).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.