πρωτου βαθμου κολποκοιλιακοσ αποκλεισμοσ | απονευρωση δοντιου | που ειναι το καθε οργανο στο σωμα

Υπογλυκαιμία των κυνηγετικών σκύλων


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι παθολογική κατάσταση που εμφανίζεται στα κυνηγετικά σκυλιά κατά την περίοδο που εμφανίζεται έντονη δραστηριότητα κατά την περίοδο του κυνηγιού.

Παθογένεια

Οφείλεται στην εξάντληση των αποθεμάτων του ήπατος σε γλυκογόνο, με αποτέλεσμα η παραγωγή γλυκόζης να μην ανταποκρίνεται στην αυξημένη χρησιμοποίησή της από τους σκελετικούς μύες.

Πρόληψη

Χορήγηση σιτηρεσίου με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες και υδατάνθρακες (κυρίως καλής ποιότητας βιομηχανοποιημένες τροφές), που να παρέχεται σε 3 γεύματα την ημέρα, σε όλη τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου.

Κλινική εικόνα

Τα συμπτώματα εμφανίζονται 1 με 2 ώρες μετά την έναρξη του κυνηγιού και εκδηλώνονται με γενικευμένη μυική αδυναμία, απροθυμία για συνέχιση του κυνηγιού, διανοητική σύγχυση, αταξία, επιληπτικές κρίσεις, οξύ πνευμονικό οίδημα.

Διάγνωση

Από το ιστορικό και τα συμπτώματα.

Αντιμετώπιση

Ενδοφλέβια χορήγηση διαλύματος γλυκόζης και ηλεκτρολυτών.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.