υπερμετρωπία | παραισθήσεις | πικρα στα χειλη αντιμετοπισο | εμβολιο πνευμονιοκοκκου | δεκατα και βηχας | τυλωση

Ωτίτιδα και Ayurveda


Με απλά μέσα, μπορεί κάθε μητέρα να βοηθήσει το παιδί της το οποίο παραπονείται για οξύ πόνο στο αυτί, έχει υπερένταση, λίγο πυρετό, κλπ. Το κυριότερο που μπορεί να κάνει είναι να δώσει κάποιο απλό αναλγητικό (όπως είναι το σιρόπι παρακεταμόλης), λίγη βιταμίνη C και στη συνέχεια να πάρει δύο μικρές πετσέτες χεριών και το ...σίδερο που χρησιμοποιεί για το σιδέρωμα των ρούχων. Έχοντας το σίδερο στην πρίζα, σιδερώνει την πρώτη πετσέτα και ενόσω είναι ακόμη καυτή, την κρατάει σε επαφή με το αυτί του παιδιού, έως ότου αρχίσει να κρυώνει. Στο μεταξύ, έχει ζεστάνει τη δεύτερη πετσέτα και την τοποθετεί στο αυτί μόλις η πρώτη είναι πλέον χλιαρή. Εάν το κάνει αυτό για δέκα περίπου λεπτά και το επαναλάβει κάθει μία με δύο ώρες, τότε στις περισσότερες περιπτώσεις η "οξεία μέση ωτίτιδα" υποχωρεί μέσα σε μία ημέρα (το πολύ), χωρίς να χρειαστεί η λήψη οποιουδήποτε αντιβιοτικού.

Μπορεί κανείς βέβαια να συνδυάσει και σταγόνες στο αυτί που πάσχει με ζεστό λάδι. Είναι επίσης χρήσιμο να υπάρχει σε κάθε σπίτι με παιδιά, κάθε χειμώνα λίγο σουσαμέλαιο στο οποίο θα έχουμε αφήσει για μία εβδομάδα ψιλοκομένη ρίζα ginger και θα το έχουμε σουρώσει. Το χρησιμοποιούμε χλιαρό (σε ποσότητα δύο με τρείς σταγόνες), στο αυτί που πονάει.

Το σημαντικό βέβαια μύνημα (προς όλους και ειδικά τις μητέρες...), είναι το ότι δεν αποκλείουμε με φανατισμό τη χρήση των αντιβιοτικών, ή όποιων άλλων μέσων έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας και τα οποία σαφώς δεν υπήρχαν τα πανάρχαια χρόνια, αλλά προσπαθούμε στην αρχή με όσο γίνεται πιό απλές και φυσικές μεθόδους να βοηθήσουμε τον ίδιο τον οργανισμό του ασθενούς και το ανοσοποιητικό του σύστημα για να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.