διαθερμια φυσικοθεραπειας | καταγμα μετακαρπιου αποκατασταση | εχινοκοκκος συμπτωματα

Μαντζουράνα


Έχει ευχάριστο άρωμα που οφείλεται στο αιθέριο έλαιο που περιέχει και σήμερα αποτελεί σημαντικό συστατικό για την αρωματοποιία και τη φαρμακευτική. Τα φύλλα αλλά και τα λευκά άνθη της μαντζουράνας χρησιμοποιούνται στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική για τη δημιουργία ευχάριστων και αρωματικών συνδυασμών. Είναι κλασσική μάλιστα η χρήση της μαντζουράνας σε πολλά γλυκά του κουταλιού όπως το κυδώνι, το σταφύλι, το σύκο, κλπ.

Το αφέψημα από μαντζουράνα (ένα κουτάλι του γλυκού αποξηραμένων φύλλων σε ποσότητα 250 ml νερού για ένα φλυτζάνι ροφήματος), έχει γλυκιά γεύση, δροσιστική δράση και ηρεμεί και αποτοξινώνει όλο τον οργανισμό.

Μπορεί ο καθένας να έχει ένα φυτό μαντζουράνας σε μία γλάστρα στο μπαλκόνι του (αν έχει και στον κήπο, ακόμη καλύτερα...). Δεν αντέχει όμως το έντονο κρύο και καλό είναι να περνάει τις χειμωνιάτικες ημέρες σε κάποιον προφυλαγμένο αλλά και φωτεινό χώρο. Χρειάζεται δροσερό αλλά όχι πολύ υγρό χώμα με καλή αποστράγγιση, άρα και συχνά ποτίσματα με μικρή όμως ποσότητα νερού.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.