λοιμωδης νοσος πεπτικου | αθηρωματικός δείκτης | καρδιακη ανεπαρκεια σκυλου | οστα χεριου

Κύμινο


Το κύμινο κατάγεται αρχικά από τις Ινδίες αλλά σήμερα θα το βρούμε αυτοφυές γενικά στην περιοχή από την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή, μέχρι και την Ινδονησία. Οι Ρωμαίοι το εκτιμούσαν ιδιαίτερα για τις χωνευτικές του ιδιότητες και το μετέφεραν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως από όλους τους λαούς που έχουν "καυτερή" κουζίνα (Ινδοί, Μαροκινοί, Μεξικάνοι, κλπ).

Έχει ελαφρά θερμαντική δράση και ηρεμεί και τα τρία doshas. Σε μεγάλη βέβαια δόση μπορεί να αυξήσει το Pitta στον οργανισμό. Σε λογική όμως χρήση είναι ένα συστατικό που μπορεί ταυτόχρονα να ηρεμεί και το αέρινο αλλά και το υδάτινο στοιχείο σε έναν άνθρωπο, χωρίς ταυτόχρονα να του αυξάνει το πύρινο. Αυτή η ιδιότητα είναι πολλή χρήσιμη σε περιπτώσεις όπου έχουμε ταυτόχρονη αύξηση του Vata (άρα και διάφορα νευροφυτικά προβλήματα, υπερένταση, ταχυκαρδίες, κολίτιδα, κλπ) αλλά και του Kapha (με παχυσαρκία, κατακράτηση υγρών, κλπ).

Μείωνει την παραγωγή τοξινών από το πεπτικό σύστημα (ama), μειώνει τα αέρια και τον τυμπανισμό και γενικά τονώνει όλο τον πεπτικό σωλήνα. Το κύμινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε σκόνη αλλά και ολόκληροι οι σπόροι του στο μαγείρεμα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.