βλεννογονο εντερου | πρηξιμο στη γναθο | καταγμα εξω σφυρου.σε ποιο.υψος | ταχυτητα καθιζησης ερυθρων

Βανίλια


Η βανίλια είναι ουσιαστικά το φρούτο μιάς αναρριχώμενης ορχιδέας η οποία είναι αυτοφυής στο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική γενικότερα και ήταν γνωστή στους αρχαίους λαούς της περιοχής. Οι Αζτέκοι μάλιστα τη χρησιμοποιούσαν για να αρωματίσουν το ...εθνικό τους ποτό, δηλαδή τη ζεστή σοκολάτα. Χρειάζεται μία ειδική επεξεργασία για να ετοιμαστούν από τη φρέσκια βανίλια οι γνωστοί μας μικροί κρύσταλλοι οι οποίοι χρησιμοποιούνται σήμερα πλέον ευρέως σε όλο τον κόσμο και στη μαγειρική, αλλά κυρίως στη ζαχαροπλαστική.

Η βανίλια έχει γλυκιά και καυτερή γεύση, και έτσι η τάση της να αυξήσει την Υδάτινη Ενέργεια (με τη γλυκιά γεύση), αντισταθμίζεται από την αντίστοιχη αύξηση της Πύρινης Ενέργειας (καυτερή γεύση), κάνοντας τη βανίλια ένα εξαιρετικά ισορροπημένο μπαχαρικό.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.