Ραπανάκι

ΡαπανάκιΤα ραπανάκια είναι καυτερά και έχουν θερμαντική δράση στον οργανισμό, διεγείροντας την έκκριση γαστρικών οξέων και χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σαν “ορεκτικά” στην αρχή του γεύματος. Τα πύρινα άτομα θα πρέπει να τα χρησιμοποιούν με προσοχή και σε μικρές ποσότητες. Έχουν αποτοξινωτική δράση στο συκώτι και μειώνουν τα αέρια από τα έντερα, καθαρίζοντάς τα από διάφορα παράσιτα.

Εκτός από το να τα χρησιμοποιεί κανείς φρέσκα στις σαλάτες, μπορεί να κάνει χυμό από ραπανάκι μαζί με λάχανο, καρότο και άλλα λαχανικά και να τον πίνει σε μικρές ποσότητες (ένα ποτήρι του κρασιού) πρίν τα γεύματα σαν ορεκτικό ποτό. Εάν βάλει κανείς και μία πρέζα σκόνη από ginger, αυξάνεται η δραστικότητα των γαστρικών υγρών και έτσι εξασφαλίζουμε καλή πέψη. Εάν χρησιμοποιήσουμε ένα ποτήρι του κρασιού φρέσκο χυμό από ραπανάκια με μία πρέζα σκόνη από κορίανδρο, τότε βοηθάμε στην αποτοξίνωση του ήπατος.