Τι είναι τα χρωμοσαμπουάν

Συχνά αναζητούμε το καλύτερο χρώμα για τα μαλλιά μας. Πρόκειται για μια αναζήτηση που μπορεί να διαρκέσει αρκετό καιρό και περιλαμβάνει πολλούς πειραματισμούς. Το να αλλάζουμε συνεχώς βαφές μαλλιών δεν αποτελεί την κατάλληλη λύση.

Για όλες εκείνες τις φορές που θέλουμε να πειραματιστούμε με το χρώμα που ταιριάζει στα μαλλιά μας η λύση είναι ένα χρωμοσαμπουάν.

Τι είναι τα χρωμοσαμπουάν;

Φανταστείτε να μπορείτε στην άνεση του σπιτιού σας να βάψετε τα μαλλιά σας σε λιγότερο από 20 λεπτά. Αυτό ακριβώς σας προσφέρει ένα σαμπουάν με χρώμα. Είναι δηλαδή η πιο γρήγορη λύση για βάψετε τα μαλλιά σας στο χρώμα που σας αρέσει. Μάλιστα τα περισσότερα προϊόντα αυτής της κατηγορίας δεν περιέχουν βλαβερά χημικά όπως αμμωνία και άρα δεν βλάπτουν το δέρμα σας.

Σε ποιες αποχρώσεις θα τα βρω;

Όποιο χρώμα και να σας ενδιαφέρει οι αποχρώσεις είναι απεριόριστες. Το μαύρο, το ξανθό και το κόκκινο είναι τα πιο συνήθη χρώματα. Συχνά, αρκετές γυναίκες επιθυμούν να καλύψουν το γκρίζο των μαλλιών τους η να εξαφανίσουν το λευκό. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη τάση στην επιλογή του ροζ, το οποίο ομολογουμένως τραβάει τα βλέμματα.

Πως χρησιμοποιώ το χρωμοσαμπουάν;

Αφού επιλέξετε την αγαπημένη σας απόχρωση έχει έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσετε. Οι οδηγίες ποικίλουν σε ότι αφορά την ποσότητα και τον χρόνο εφαρμογής στα μαλλιά, ανάλογα με το πόσο έντονο αποτέλεσμα επιθυμείτε και τον τύπο μαλλιών. Εφαρμόστε την απαιτούμενη ποσότητα σε βρεγμένα μαλλιά και κάντε απαλό μασάζ στο κεφάλι σας για 5 – 10 λεπτά. Τέλος καλό θα ήταν να αποφευχθεί η επαφή με τα ρούχα κατά τις πρώτες 2 ώρες ώστε να μην έχετε ανεπιθύμητους λεκέδες.

Τι διάρκεια έχουν;

Στις περισσότερες περιπτώσεις φεύγουν μετά από μερικά λουσίματα, συνεπώς η διάρκεια εξαρτάται από το πόσο συχνά λούζεστε, τον τύπο μαλλιών, και φυσικά από το brand που έχετε επιλέξει. Υπάρχουν αξιόπιστες μάρκες όπως Schwarzkopf, Wella, Syoss και πολλές ακόμα που υπόσχονται αποτελέσματα που διαρκούν. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε εκείνο που σας ταιριάζει.

Χρωμοσαμπουάν για άντρες

Δε θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τον ανδρικό πλυθησμό που συχνά αντιμετωπίζει το πρόβλημα των γκρίζων τριχών από νεαρή ηλικία. Για εκείνους λοιπόν που θέλουν να καλύψουν τα γκρίζα υπάρχουν αποτελεσματικά προϊόντα για άντρες που δίνουν λάμψη και ανανεώνουν το χρώμα.

Μύθοι για τα χρωμοσαμπουάν:

  • Η συγκεκριμένη βαφή προκαλεί γκριζάρισμα των μαλλιών – Το γκριζάρισμα των μαλλιών δεν έχει σχέση με τις βαφές μαλλιών. Πρόκειται για μία κατάσταση που οφείλεται κυρίως στα γονίδια της γυναίκας και προκαλείται λόγω έλλειψης παραγωγής μελαμίνης.
  • Το βάψιμο μαλλιών πρέπει να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα – Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να επαναλάβετε το βάψιμο των μαλλιών σας αν αυτό δε το επιθυμείτε πραγματικά. Αν δεν εφαρμόσετε εκ νέου κάποιου είδους βαφή το μόνο που θα συμβεί, είναι να επιστρέψει το φυσικό σας χρώμα στο προσκήνιο.
  • Η αποτελεσματικότητα των χρωμοσαμπουάν είναι κατώτερη από τις κλασσικές βαφές μαλλιών –  Το αποτέλεσμα σε όρους λάμψης και απόχρωσης θα είναι το ίδιο με τις βαφές μαλλιών. Ωστόσο, επειδή είναι προϊόντα που απευθύνονται σε γυναίκες που θέλουν να πειραματιστούν με νέα χρώματα, η διάρκεια τους είναι σαφώς περιορισμένη.

Το χρώμα των μαλλιών σας είναι αποτέλεσμα του δικού σας γούστου και έχετε κάθε δικαίωμα να το διαμορφώσετε όπως ακριβώς επιθυμείτε!

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!