σκωληκοειδιτιδα | μυς κεφαλης περιγραφη | εμβόλιο μηνιγγίτιδας | επικονδυλιτιδα ασκησεις | υποκλείδια φλέβα

Κεράσι


Τα κεράσια είναι γλυκά, όξινα και στυφά και έχουν θερμαντική δράση στον οργανισμό. Ηρεμούν το Vata και το Kapha, ενώ σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να διαταράξουν το Pitta και να προκαλέσουν διάφορα πύρινα προβλήματα (στομαχικές ενοχλήσεις, δερματικά εξανθήματα, κλπ).

Εξουδετερώνουν την πνευματική κόπωση, άρα ειδικά στους μαθητές σε περιόδους εξετάσεων (του τέλους της σχολικής χρονιάς για παράδειγμα, που συμπίπτει με την εποχή που υπάρχουν σε αφθονία τα κεράσια) συστήνουμε να τρώνε τουλάχιστον δύο με τρία κιλά κεράσια την εβδομάδα. Τα κεράσια εξουδετερώνουν τα προεμμηνορυσιακά προβλήματα, τη ναυτία από τα ταξίδια με αυτοκίνητο ή πλοίο και τονώνουν την παραγωγή αίματος βοηθώντας στις περιπτώσεις αναιμίας.

Τα κεράσια θα πρέπει να καταναλώνονται (όπως βέβαια όλα τα φρούτα) στην εποχή τους η οποία για τη χώρα μας είναι το τέλος της άνοιξης και η αρχή του καλοκαιριού. Αποφύγετε πλήρως όλα τα "ζαχαρωμένα" κεράσια (που είναι όλα τεχνητά χρωματισμένα με καρμίνιο και άλλες τενητές χρωστικές), τα οποία διακοσμούν τούρτες και παγωτά, χρησιμοποιούνται σε ποτά, κλπ.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.