Τι είναι η κάψουλα μεταφοράς ασθενών και πώς βοηθάει στην πανδημία Covid-19

Ένα σημαντικό πρόβλημα στη διαχείριση μιας πανδημίας είναι το πώς μεταφέρονται με ασφάλεια οι ασθενείς στο νοσοκομείο. Μπορεί να ακούγεται απλό, όμως δεν είναι καθόλου.

Αν, για παράδειγμα, κάποιος άνθρωπος που νοσεί με Covid-19 καλέσει το ασθενοφόρο, τότε θα πρέπει να παρθούν πολλές προφυλάξεις για την αποτροπή της διασποράς του ιού. Συγκεκριμένα, θα πρέπει όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στο ασθενοφόρο να φορούν τις ειδικές στολές και μάσκες, ώστε να προστατευθούν από τον ιό.

Μετά τη διακομιδή του ασθενούς, το ασθενοφόρο θα πρέπει να απολυμανθεί εξονυχιστικά, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρκετή ώρα.

Όλα τα παραπάνω, που συνεπάγονται μεγάλη δαπάνη χρόνου, χρημάτων, προμηθειών και ανθρώπινου δυναμικού, μπορούν να αποφευχθούν με μια απλή συσκευή. Την κάψουλα μεταφοράς ασθενών, η οποία επιτρέπει την ασφαλή διακομιδή του ασθενούς χωρίς τις παραπάνω προδιαγραφές ασφαλείας.

Στα βασικά της πλεονεκτήματα, μάλιστα, είναι ότι η εν λόγω συσκευή μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για όσες φορές απαιτείται.

Ας τα δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά.

Τι είναι η κάψουλα μεταφοράς ασθενών;

Η κάψουλα βιολογικού περιορισμού μεταφοράς ασθενών είναι μια συσκευή, η οποία χρησιμοποιείται για την ασφαλή μεταφορά μολυσματικών ασθενών.

Ο ασθενής τοποθετείται μέσα σε αυτή, η οποία λειτουργεί με αρνητική πίεση. Έτσι, δεν επιτρέπει στον αέρα που εκλύεται και περιβάλλει τον ασθενή να μεταφερθεί έξω από την κάψουλα, οπότε είναι αδύνατον να υπάρξει διασπορά του ιού.

Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύονται οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι τραυματιοφορείς, ενώ το ασθενοφόρο δεν χρειάζεται να απολυμανθεί ύστερα.

Μάλιστα, η κάψουλα μπορεί να λειτουργήσει και με θετική πίεση. Με τη θετική πίεση προστατεύεται από τον εξωτερικό αέρα ο ασθενής, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην κάψουλα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε εποχή πανδημίας, κατά την οποία οι ανοσοκατεσταλμένοι κινδυνεύουν σε υψηλό βαθμό, εφόσον μολυνθούν με τον ιό.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της κάψουλας μεταφοράς ασθενών;

  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή μεταφορά ασθενών τόσο με ασθενοφόρα όσο και με πτητικά μέσα.
  • Προσφέρει ασφάλεια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Μειώνει στο ελάχιστο τις ανάγκες χρήσης μάσκας και στολής.
  • Με τη χρήση της δεν απαιτείται απολύμανση του ασθενοφόρου, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί αμέσως.
  • Προσφέρει άνεση και ασφάλεια στον ασθενή.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί απεριόριστα και δεν έχει ημερομηνία λήξης.
  • Διαθέτει φίλτρα υψηλής τεχνολογίας, τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν ακόμα και κατά τη χρήση της συσκευής.
  • Είναι κατάλληλη για όλους τους ασθενείς, ακόμα και για διασωληνωμένους.
  • Διαθέτει αυτονομία πολλών ωρών για χρήση ακόμα και σε απομακρυσμένες μεταφορές.
  • Μπορεί να παρασχεθεί στον ασθενή ιατρική βοήθεια επιπέδου ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, κάτι βασικό κατά τη διακομιδή ιδιαίτερα επιβαρυμένων ασθενών.

Video

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!