COVID-19 και σχολείο: πώς να χτίσεις μια καλή άμυνα στο παιδί σου

Μια εβδομάδα έμεινε μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία και να επιστρέψει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Μπορεί οι βουτιές να έλαβαν τέλος, τα παιδιά όμως έχουν ένα σπουδαίο λόγο να χαίρονται: το γεγονός ότι θα συναντήσουν ξανά τους συμμαθητές τους και θα παίξουν μαζί τους. 

Και επειδή ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ, μαζί με τα μέτρα ατομικής προστασίας, μπορούμε να θωρακίσουμε την άμυνα του οργανισμού του παιδιού μέσω της διατροφής, της άθλησης και της καλής ψυχικής υγείας. 

Το πρόγευμα είναι το βασικό γεύμα της ημέρας, ειδικά για τους μικρούς μαθητές, που καλούνται να ανταπεξέλθουν πνευματικά στα απαιτητικά μαθήματα. Ένα πλήρες πρωινό για τα παιδιά πρέπει να περιλαμβάνει πηγές ασβεστίου, υδατανθράκων και πολλών βιταμινών. Δεν πρέπει να παραλείπουμε το πρωινό, καθώς δεν δίνει μόνο ενέργεια, αλλά τονώνει και τον οργανισμό, ώστε να μπορεί να είναι ακμαίο και δυνατό απέναντι σε ενδεχόμενους ιογενείς “εισβολείς”. 

Το σνακ καλό θα ήταν να περιλαμβάνει και φρούτα εποχής, αφού αποδεδειγμένα τα φρούτα χτίζουν το ανοσοποιητικό των παιδιών. 

Από τη διατροφή των παιδιών δεν πρέπει να λείπουν τα ψάρια, τα όσπρια και τα ωμά λαχανικά. Επίσης, συνιστάται να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να πίνουν συχνά νερό για να είναι όλη τη διάρκεια της ημέρας καλά ενυδατωμένα. 

Η άσκηση στη φύση είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος να χτίσουμε ένα γερό ανοσοποιητικό στο παιδί. Η επαφή με τη φύση αλλά και η άσκηση του σώματος σε συνδυασμό θα θωρακίσουν την άμυνα, θα χτίσουν ένα γερό κορμί και θα αυξήσουν την αντοχή του παιδιού. Επιπλέον, βελτιώνεται και η αναπνευστική του λειτουργία, ενώ η επαφή με τη φύση δρα ως αγχολυτικό για το σώμα. 

Η ψυχολογία ενός παιδιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον τρόπο που αντιδρά στις ασθένειες. Το στρες και η θλίψη δεν βοηθούν το σώμα να ανακάμψει γρήγορα όταν αρρωσταίνει, ενώ συχνά αποδυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού και την καθιστούν ευάλωτη απέναντι σε μικρόβια και ιούς. 

Η ενασχόληση ενός παιδιού με ένα άθλημα βοηθά προς τη σωστή κατεύθυνση. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ασχοληθούν με την εκγύμναση του σώματός τους και την τόνωση των πνευμόνων τους. Δώστε τους τη δυνατότητα να ενταχθούν σε μια αθλητική ομάδα ή να κάνουν όποιο άλλο άθλημα τους ευχαριστεί και τους γεμίζει ενέργεια. 

Για να είναι προετοιμασμένα σωστά, θα πρέπει κατά την εγγραφή τους στο γυμναστήριο, στις αθλητικές ομάδες ή σε οποιοδήποτε άθλημα να έχουν και μια βεβαίωση υγείας. Αυτή η βεβαίωση θα εξασφαλίσει ότι το παιδί, αφού εξεταστεί από τους αρμόδιους γιατρούς, κρίνεται κατάλληλο και ασφαλές να ασχοληθεί με το εν λόγω άθλημα. 

Επειδή αυτόν τον καιρό έχεις να τρέξεις για πολλά, μην τρέχεις και για βεβαιώσεις. Μπορείς να βρεις εδώ τις ιατρικές βεβαιώσεις που χρειάζεσαι για το γυμναστήριο, το σχολείο και την αθλητική ομάδα, εύκολα και γρήγορα. 

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση