συνδρομο ευερεθιστου εντερου | σε περιπτωση αποβολης συμπτωματα | ανατομικα στοιχεια των πλευρων

Σωματική δομή


Vata

Τα αέρινα άτομα έχουν την τάση να έιναι γενικά είτε πολύ ψηλά, είτε πολύ κοντά, να είναι δηλαδή "των άκρων". Έχουν λεπτή σωματική κατασκευή, στενούς ώμους και γοφούς. Τα χέρια τους και τα πόδια τους μπορεί να είναι δυσανάλογα μακριά ή κοντά σε σχέση με τον κορμό τους και το συνολικό τους ανάστημα. Έχουν μακριά και λεπτά δάκτυλα στα χέρια και τα πόδια.

Ο σκελετός τους θα είναι είτε πολύ ελαφρύς, είτε πολύ βαρύς, με κόκκαλα τα οποία θα φαίνονται έντονα. Οι αρθρώσεις μπορεί να κάνουν θορύβους όταν κινούνται, και είναι χαρακτηριστικό το "κρακ - κρακ" που ακούγεται από τον αυχένα όταν περιστρέφουν το κεφάλι.

Διάφορα άλλα θέματα, όπως η σκολίωση της σπονδυλικής στήλης, η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, η βλαισοποδία, κλπ, εντάσσονται στα Vata χαρακτηριστικά.

Pitta

Τα πύρινα άτομα έχουν μεσαία σωματική κατασκευή και κανονικούς ώμους, γοφούς και αρθρώσεις. Τα δάκτυλά τους είναι μέτρια. Η όλη τους σωματική κατασκευή έχει μεγάλη ισορροπία και τάξη.

Kapha

Τα υδάτινα άτομα έχουν βαριά σωματική κατασκευή, με έντονη την τάση για πάχος και κατακράτηση υγρών. Έχουν φαρδείς ώμους και γοφούς, γεμάτα και "τετράγωνα" δάκτυλα και οι αρθρώσεις τους είναι συνήθως υγιείς και "καλολαδωμένες".

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.