Τα ακουστικά βαρηκοΐας μου δεν δουλεύουν! Πως θα τα επισκευάσω;

Αν έχετε προβλήματα ακοής, τότε θα ξέρετε πως η λύση είναι τα ακουστικά βαρηκοΐας. Άνθρωποι σε όλο το κόσμο έχουν βελτιώσει τη ποιότητα ζωής τους φορώντας ακουστικά βαρηκοΐας, όμως πολλές φορές, αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χρήση τους ή με πιθανές βλάβες.

Συνήθως οι βλάβες αυτές είναι μικρές και μπορούν να αποκατασταθούν με ευκολία. Μην ταράζεστε. Είναι απόλυτα λογικό να εμφανίσουν κάποια βλάβη ή δυσλειτουργία τα ακουστικά βαρηκοΐας που έχετε, όπως κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Για να αποφύγετε τυχόν ζημιές για όσο το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα, η λύση είναι σωστή χρήση και καλή συντήρηση.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στα ακουστικά βαρηκοΐας και πως θα τα λύσετε εύκολα και γρήγορα;

1. Μη παραγωγή ήχου ή χαμηλή ένταση

Στις περιπτώσεις όπου η ένταση του ήχου είναι χαμηλή, ελέγξτε τις ρυθμίσεις για να δείτε αν η ένταση είναι στο αρχικό σημείο, και επαναφέρετε τη αν χρειαστεί. Αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα, ή δεν λαμβάνετε καθόλου ήχο τότε πρέπει να εξετάσετε το ακουστικό με περισσότερη προσοχή. Τι μπορείτε να κάνετε για να καταφέρετε να επιδιορθώσετε μόνοι σας τη βλάβη:

  • Κοιτάξτε τα ακουστικά βαρηκοΐας για ρωγμές, σπασίματα, ή κατεστραμμένα εξαρτήματα.
  • Αν έχει βουλώσει το ακουστικό από υπολείμματα κεριού, καθαρίστε το προσεκτικά με ένα πανί.
  • Βεβαιωθείτε πως το ακουστικό είναι σε λειτουργία.
  • Αφαιρέστε τη μπαταρία, καθαρίστε τη με ένα στεγνό πανί, όπως και το σημείο που εφαρμόζει στο ακουστικό. Επανατοποθετήστε τη και βάλτε το ακουστικό σε λειτουργία.
  • Εξερευνήστε τις ρυθμίσεις και επιλέξτε ένα διαφορετικό πρόγραμμα που να σας εξυπηρετεί καλύτερα.

Αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί, και ο ήχος είναι είτε πολύ χαμηλός ή δεν υπάρχει καθόλου, τότε μπορείτε να προχωρήσετε με δύο τρόπους.

Αρχικά, μπορείτε να επισκεφθείτε έναν τεχνικό που ειδικεύεται στα ακουστικά βαρηκοΐας για να επισκευάσει το ακουστικό σας, ή να σας ενημερώσει αν χρειάζεται να γίνει αλλαγή ακουστικών βαρηκοΐας.

Διαφορετικά, αν το πρόβλημα δεν είναι στο ακουστικό, είναι πιθανό πως η απώλεια ακοής σας έχει αλλάξει, άρα και οι ανάγκες σας. Τότε, προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον γιατρό ή τον ακουολόγο σας για να σας εξετάσει ξανά.

2. Παραμόρφωση, “σφύριγμα”, ή επιστροφή ήχου

Υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι γιατί συμβαίνει αυτό. Πρώτον, η μπαταρία μπορεί να έχει διαβρωθεί και να χρειάζεται αντικατάσταση, ή να είναι βρώμικο το σημείο που τη τοποθετούμε. Ενδέχεται επίσης, να έχουν μαζευτεί υπολείμματα κεριού στο μικρόφωνο ή το ακουστικό.

Αν είναι πολύ απαιτητική αυτή η δουλειά για σας, μπορείτε να πάτε τα ακουστικά βαρηκοΐας σε έναν τεχνικό να πραγματοποιήσει μια συντήρηση ή καθαρισμό.

Στη περίπτωση που διαπιστώνετε επιστροφή ήχου ή “σφύριγμα”, τότε πιθανότατα δεν έχετε τοποθετήσει σωστά το ακουστικό σας ή έχετε ρυθμίσει την ένταση του ήχου πολύ ψηλά και υπάρχει ανακύκλωση του ήχου από το μικρόφωνο στο ακουστικό και αντίστροφα.

Αν χαμηλώσετε την ένταση ή τοποθετήσετε καλύτερα το ακουστικό σας ώστε να εφαρμόζει σωστά στο αυτί σας, τότε το πρόβλημα θα λυθεί.

Διαφορετικά, επικοινωνήστε με έναν ειδικό στα ακουστικά βαρηκοΐας για να σας συμβουλέψει αναλόγως.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση