Κλιματολογικές επιρροές

Vata

Τα αέρινα άτομα κρυώνουν πολύ και έτσι αναζητούν τα ζεστά κλίματα, “κυνηγούν” τη θερμότητα και διαλέγουν για τόπο διακοπών τη θάλασσα όπου και απολαμβάνουν με τις ώρες τον ζεστό ήλιο. Τον χειμώνα γενικά νιώθουν άσχημα, ντύνονται πολύ και αναζητούν θέσεις κοντά στο καλοριφέρ του σπιτιού.

Pitta

Το ζεστό κλίμα κάνει τα πύρινα άτομα να υποφέρουν και να θέλουν να κοιμούνται “αγκαλιά” με ένα κλιματιστικό μηχάνημα για να έχουν μόνιμα δροσιά. Ακόμη και τον χειμώνα θα κοιμηθούν με ελάχιστα σκεπάσματα, ή θα αφήσουν το παράθυρο στην κρεββατοκάμαρά τους ανοικτό.

Για τις διακοπές τους διαλέγουν το βουνό, όπου η δροσιά τους αναζωογοννεί και τους φτιάχνει το κέφι. Εάν αναγκαστούν να πάνε σε ζεστή περιοχή, θα έχουν ένα συνεχή εκνευρισμό.

Kapha

Οι υδάτινοι τύποι, είναι άτομα που αντέχουν γενικά τις ακραίες θερμοκρασίες, άν και προτιμούν και αυτά τη ζέστη. Το σημαντικότερο που τους ενοχλεί είναι η υγρασία την οποία αποφεύγουν με κάθε τρόπο.

Είτε πρόκειται για την υγρασία από τις βροχές του χειμώνα, είτε είναι η υγρασία μερικών παραθαλάσσιων περιοχών το καλοκαίρι, η κατάσταση αυτή τους αποδιοργανώνει και τους ταλαιπωρεί.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση