Ένα ποτήρι νερό είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου!

Για τους περισσότερους από εμάς το πρωινό ξύπνημα συνοδεύεται πάντα από μια κούπα καφέ. Το σώμα μας ωστόσο έχει άλλες ανάγκες. 

Κατά τη διάρκεια του ύπνου μας, οι ζωτικές λειτουργίες του σώματός μας συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό. Οι λειτουργίες αυτές ωστόσο, απαιτούν μια συγκεκριμένη ποσότητα υγρών και η μοναδική πηγή που υπάρχει εκείνες τις ώρες είναι τα υγρά που υπάρχουν ήδη στο κορμί μας. Αυτή η εξάντληση των αποθεμάτων νερού οδηγεί σε κατάσταση ήπιας αφυδάτωσης, πράγμα που κάνει ακόμα πιο αναγκαία τη πρόσληψη ύδατος αμέσως μόλις ξυπνήσουμε.  

Ένα ποτήρι νερό αμέσως μόλις σηκωθούμε από το κρεββάτι μας, είναι μια ευεργετική συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσουμε για τους εξής λόγους:

Συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού: Μόλις 500ml ή αλλιώς 2 ποτήρια με δροσερό νερό και απαραίτητα δροσερό ποτήρι νερού μετά το πρωινό ξύπνημα θα αυξήσει τον μεταβολισμό σας μέχρι και 24%.

Ενυδάτωση του οργανισμού: 7-8 ώρες μπορεί να είναι αρκετές για το σώμα μας ώστε να ξεκουραστεί, άλλα είναι πολλές χωρίς νερό. Το σώμα σας είναι ήδη ήπια αφυδατωμένο.

Η πρόσληψη υγρών βοηθήσει τον οργανισμό σας απαλλαχθεί από τις τοξίνες. 

Απαραίτητο για αρτιότερη εγκεφαλική λειτουργία και όχι μόνο: Ο εγκέφαλος αποτελείται κατά 75% από νερό και η ενυδάτωσή του πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα. Επιπλέον, η καρδιά αποτελείται κατά 73%  από νερό και οι πνεύμονες είναι περίπου 83%. Το δέρμα περιέχει 64% νερό, οι μύες και τα νεφρά είναι 79%, ενώ ακόμη και τα οστά είναι υδαρή σε ποσοστό 31%.

Συνοπτικά η κατανάλωση κρύου νερού με άδειο στομάχι:

  • Θα σας χαρίσει πιο λαμπερό δέρμα
  • Θα αυξήσει την παραγωγή νέων κυττάρων.
  • Θα ενισχύσει το λεμφικού συστήματος
  • Θα συμβάλλει στην απώλεια βάρους
  • Θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση.
  • Θα σας θωρακίσει από τις ασθένειες

Μάθετε τα πάντα για το καθαρό νερό και τα αναρίθμητα οφέλη του στο https://www.fralex.gr/

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση