5 Συμβουλές για να διώξεις την κυτταρίτιδα!

Το καλοκαίρι έφτασε και εμείς τρέχουμε να μαζέψουμε ότι μπορούμε τελευταία στιγμή για να βγούμε στην παραλία. Λίγο τα κιλά που βάλαμε στην καραντίνα και ψάχνουμε να ξεφορτωθούμε, λίγο η απουσία του γυμναστηρίου που δεν βοήθησε στην διατήρηση της φόρμας, και φυσικά αυτός ο αιώνιος εχθρός μας, η κυτταρίτιδα που αυξήθηκε λόγω όλων των προηγούμενων.

Το φαινόμενο της κυτταρίτιδας είναι μεν σύνηθες και ακίνδυνο αλλά δεν παύει να μας ενοχλεί η όψη του και να ψάχνουμε τρόπους να το ξεφορτωθούμε. Μην κάνοντας διακρίσεις σε αδύνατους και παχύσαρκους, γυναίκες ή άντρες, η κυτταρίτιδα είναι οι αλλοιώσεις στην επιδερμίδα από το λίπος που υπάρχει κάτω από το δέρμα, τα λεγόμενα λακουβάκια που προκαλούν την “όψη του πορτοκαλιού”.

Όσον αφορά στις αιτίες του σχηματισμού της κυτταρίτιδας το μόνο σίγουρο είναι ότι συμβάλλουν σε αυτόν ένας συνδυασμός παραγόντων, εκ των οποίων κάποιοι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε όπως οι ορμονικοί λόγοι και η κληρονομικότητα γεγονός που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις εξατομικευμένα κάποιος γιατρός σύμφωνα με τις ανάγκες σου και κάποιοι που εξαρτώνται από εμάς και τις καθημερινές μας συνήθειες.

Βάλε την άσκηση στην ζωή σου

Μια από τις σίγουρες θεραπείες για την κυτταρίτιδα είναι η σωματική άσκηση. Προσπάθησε να βάλεις στην ζωή σου περισσότερο το περπάτημα, εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να κολυμπήσεις στην παραλία ή τέλος πάντων επίλεξε τον τρόπο που σε ευχαριστεί περισσότερο και ένταξε την άσκηση στο καθημερινό σου πρόγραμμά χωρίς απαραίτητα να λιώνεις στο γυμναστήριο.

Κατανάλωσε άφθονο νερό

Η κατανάλωση νερού βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα και παράλληλα κρατά το δέρμα ενυδατωμένο. Προσπάθησε να πίνεις αρκετό νερό ή κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε νερό όπως αγγούρι, ντομάτα, σταφύλια, πορτοκάλια, καρπούζι, πεπόνι.

Τι να φας και τι όχι

Αύξησε την πρόσληψη των φυτικών ινών στην διατροφή σου, επιλέγοντας περισσότερα προϊόντα ολικής άλεσης και κατανάλωσε περισσότερα φρούτα και τα λαχανικά. Απόφυγε τα πολλά ψωμιά, γλυκά και αναψυκτικά τα οποία έχουν υψηλά ποσοστά ζάχαρης και πλούσια σε θερμίδες που οδηγούν στο λίπος. Απόφυγε επίσης το πολύ αλάτι, το οποίο συμβάλλει στην κατακράτηση των υγρών και συνεπώς ευνοεί την κυτταρίτιδα.

Άλλαξε τις κακές συνήθειες σου

Το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ είναι συνήθειες που δεν βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, αντίθετα συμβάλλουν στην δημιουργία της. Αφενός το κάπνισμα διαταράσσει την κυκλοφορία του αίματος και εγκλωβίζει τις τοξίνες στον οργανισμό και αφετέρου το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα. Αποφεύγοντάς τες βοηθάς και τον οργανισμό σου αλλά και το δέρμα σου.

Κάνε το μασάζ καθημερινότητα

Το μασάζ και οι μαλάξεις στις περιοχές που εντοπίζεται η κυτταρίτιδα βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, κάνοντας τα λακουβάκια λιγότερα εμφανή. Ιδανικά απλώνοντας κάποια κρέμα ή λοσιόν κατά της κυτταρίτιδας. Προϊόντα και κρέμες με συστατικά την καφεΐνη ή την ρετινόλη επίσης βοηθούν στην σύσφιξη της επιδερμίδας άρα και στην βελτίωση της εικόνας του δέρματος.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση