κρανιοεγκεφαλική κάκωση | αντισωματα igg | πονος στην κοιλια κατω αριστερα | τρανσαμινασες

Γαστρεντερίτιδα


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Κλινικό σύνδρομο με οξεία εμφάνιση που εκδηλώνεται με κολικοειδή κοιλιακό πόνο, εμετούς, διάρροια, πυρετό, κεφαλαλγία και μυαλγίες. Οφείλεται σε ιούς (οπότε συνυπάρχουν συμπτώματα από το ανώτερο αναπνευστικό), σε βακτήρια (μετάδοση με μολυσμένα τρόφιμα και νερό) και πρωτόζωα. Αποτελεί συνήθως αυτοπεριοριζόμενη νόσο διάρκειας δύο έως τεσσάρων ημερών.

Αντιμετώπιση με βελονισμό

Κατά την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, η νόσος είναι αποτέλεσμα της επίδρασης των εξωγενών βλαπτικών παραγόντων Ζέστη και Υγρασία ή της πρόσληψης μολυσμένης τροφής. Οι παράγοντες αυτοί βλάπτουν τη λειτουργία του Στομάχου και του Σπλήνα, διαταράσσοντας την ομαλή ροή της ενέργειας Τσι και προκαλώντας τα κύρια συμπτώματα της νόσου, τον εμετό και τη διάρροια. Επιλέγονται για βελονισμό σημεία που ανήκουν ή επηρεάζουν τους παραπάνω Μεσημβρινούς όπως Σ25, Σ36, Σ44, Σπ6, και ΑΣ12. Επίσης χρησιμοποιείται το σημείο Περ6 λόγω της ισχυρής αντιεμετικής ιδιότητας που παρουσιάζει. Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται δύο ή τρεις φορές την ημέρα, μέχρι την υποχώρηση των συμπτωμάτων (συνήθως σε μία ή δύο ημέρες).

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.