αρρυθμιες καρδιας | gastritida | νοσος.παζε | αυστραλιανο αντιγονο | ποσεσ θερμιδεσ εχει ενα μουστοκουλουρο

Πλευροδυνία


Άλλες ονομασίες

Επιδημική μυαλγία, νόσος του Bornholm

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Οξύς, έντονος και παροξυσμικός πόνος, που εντοπίζεται στις κατώτερες πλευρές ή την περιοχή κάτω από το στέρνο. Συχνά συνδυάζεται με επώδυνο σπασμό των πρόσθιων κοιλιακών μυών. Η νόσος λάμβάνει συχνά επιδημική μορφή και οφείλεται σε λοίμωξη από ιούς Coxsackie B.

Αντιμετώπιση με βελονισμό

Πρόκειται για αυτοπεριοριζόμενο νόσο, η οποία όμως λόγω του έντονου πόνου, είναι δυνατό να περιορίσει σημαντικά τη δραστηριότητα του ασθενή. Ο Βελονισμός, μέσω της αναγνωρισμένης αναλγητικής δράσης, είναι δυνατό να ανακουφίσει τα συμπτώματα της νόσου και να περιορίσει τη διάρκειά της. Κατά την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, η νόσος ανήκει στα Μπι σύνδρομα.

Δες Επώδυνη μυϊκή σύσπαση

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.