τσιπουρο θερμιδες | κρεμα nimesulide | συριγγιο | hotspot σκυλου | βατραχιο στοματος

Εφιάλτες


Άλλες ονομασίες

Nightmares

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Ονειρα των οποίων το περιεχόμενο είναι τρομακτικό.

Χαρακτηριστικά

Οι εφιάλτες είναι τρομακτικά όνειρα κατά τη διάρκεια των οποίων το άτομο βιώνει ότι κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα ή άλλων αγαπημένων του προσώπων, η ασφάλεια του κ.α. Το άτομο ξυπνά απότομα, πολλές φορές φωνάζοντας και νοιώθει άγχος, μπορεί να έχει ταχυκαρδία, είναι ιδρωμένο κλπ. Συνήθως οι εφιάλτες είναι πιο πιθανό να συμβούν στο δεύτερο μισό της νύχτας.

Η διαταραχή των εφιαλτών είναι πιο πιθανό να εμφανισθεί σε παιδιά που εκτίθενται σε έντονες πιέσεις και η εμφάνιση τους είναι πιο συχνοί στις κοπέλες.

Ηλικιακή έναρξη

Οι εφιάλτες αρχίζουν μεταξύ 3 - 6 ετών αλλά τα περισσότερα παιδιά ξεπερνούν αυτό το πρόβλημα καθώς μεγαλώνουν. Σε ένα πολύ μικρό ποσοστό οι εφιάλτες μπορεί να συνεχιστούν και στην ενήλικη ζωή, οπότε γίνονται χρόνιοι.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.