διακοπη κυησης με χαπι | Βοτανα για καταθλιψη | εγγκολποματα | αποτομη πτωση αρτηριακης πιεσης

Απολύμανση


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Με τον όρο απολύμανση, εννοούμε την εξόντωση με χημικά μέσα τον διάφορων μικροοργανισμών. Με την απολύμανση δεν εξοντώνονται οι σπόροι των μικροβίων.

Η απολύμανση έρχεται να συμπληρώσει την αποστείρωση στη προσπάθεια του οδοντιάτρου να εμποδίσει την μετάδοση κάποιας μολυσματικής ασθένειας στους ασθενείς του. Η αποστείρωση αφορά κυρίως τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο οδοντίατρος μέσα στο στόμα του ασθενή, ενώ η απολύμανση αφορά κυρίως τις διάφορες επιφάνειες του οδοντιατρείου όπως για παράδειγμα η οδοντιατρική έδρα οι πάγκοι κ.α. Η απολύμανση γίνεται με χημικά μέσα, δηλαδή με διάφορα υγρά που περιέχουν διάφορες δραστικές ουσίες, με τα οποία καθαρίζονται όλες οι επιφάνειες που υπάρχει περίπτωση να έρθει σε επαφή ο γιατρός ή τα εργαλεία. Ο καθαρισμός αυτός γίνεται πάντα μετά από κάθε ασθενή. Η χρήση δε γαντιών μιας χρήσεως και της μάσκας συμπληρώνουν τα μέτρα που πρέπει να παίρνει ένας οδοντίατρος προκειμένου να προστατέψει τους ασθενείς του, αλλά και τον εαυτό του από τις διάφορες ασθένειες που μεταδίδουν το μικρόβια. Το επίπεδο των οδοντιάτρων στην Ελλάδα είναι αρκετά υψηλό ώστε να διασφαλίζει τους ασθενείς από τέτοιους κινδύνους.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.